Există multe feluri de a face supă de pui, iar una dintre cele mai gustoase rețete este cea de supă de pui cu lămâie și ou, după rețeta grecească. Este diferită de ce știm noi sub denumirea de supă a la grec, pentru că nu conține deloc smântână. 

Supa de pui cu lămâie este excelentă, mai ales în sezonul rece, pentru că vă ajută să țineți la distanță răceala și este un remediu natural menaipomenit împotriva acesteia. 

Supă grecească de pui cu lămâie
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 1 piept de pui cu os
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1/2 țelină
  • sare
  • piper
  • 2 linguri făină
  • 40 g unt
  • 100 g orez fiert
  • zeama de la o lămâie
  • 4 gălbenușuri de ou
  • foi de dafin
  • felii de lămâie pentru decor

Mod de preparare

Spălați carnea de pui și puneți-o la fiert în apă cu puțină sare. Îndepărtați spuma care se formează la suprafață și lăsați carnea să fiarbă la foc mic, aproximativ 45 de minute - o oră sau până când este complet fiartă și se desprinde de pe oase.

Scoateți carnea de pui din oală și, în zeama în care a fiert puiul, adăugați ceapa, morcovul și țelina tocate mărunt. Asezonați cu sare și piper, adăugați foile de dafin și lăsați să fiarbă până când legumele sunt gătite. Separat, fierbeți orezul în apă până când devine al dente. Orezul se fierbe separat pentru a nu tulbura supa și pentru a scăpa de textura aceea făinoasă pe care o lasă în apă.

Amestecați făina cu untul până când obțineți o cremă și turnați un polonic de supă pentru a o dilua. Puneți amestecul în oală și lăsați să mai fiarbă la foc mic 5 minute. În acest timp, bateți gălbenușurile cu mixerul sau cu un tel, cu un strop de zeamă de lămâie, până când capătă o culoare deschisă.

Puneți câte un polonic din supa fierbinte peste gălbenușuri, pentru a aduce la aceeași temperatură. În acest fel, gălbenușul nu se va coagula atunci când îl puneți în supă. Când amestecul este destul de cald, turnați-l în oala cu supă și amestecați. Mai lăsați 2 minute, după care opriți focul.

Adăugați orezul fiert și pieptul de pui care între timp s-a răcit și pe care l-ați tăiat cubulețe. Puneți și zeama de lămâie, care poate fi mai multă sau mai puțină, în funcție de gusturi.

Decorați cu verdeață proaspătă și cu felii de lămâie. Poftă bună!