Supă cremă de sparanghel, simplă și rapidă

Ingrediente

  • 400ml supa de pui
  • 1/4 cana apa
  • 1 cartof curatat si taiat cubulete
  • 1 ceapa, taiata marunt
  • 1 catel de usturoi, maruntit
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita menta uscata
  • 1/8 lingurita sare
  • 350g sparanghel
  • 45g prosciutto, taiat
  • piper

Mod de preparare

1. Se pune supa, apa, cartofii, ceapa, usturoiul, cimbru, menta si sarea intr-o cratita mare. Se da in fiert la foc mare. Se reduce focul la mediu, se acopera si se fierbe pana cand cartofii sunt fragezi, aproximativ 8 minute. Se adauga sparanghel, se miscoreaza focul si se fierbe, acoperit, pana cand sparanghelul este fraged, aproximativ 5 minute.

2. Intre timp, se gateste prosciutto intr-o tigaie la foc mediu, amestecand, aproximativ 5 minute.

3. Se toarna supa intr-un blender mare si se amesteca pana la omogenizare. Se asezoneaza cu piper. Se serveste acoperita cu prosciutto.