Supă de roșii cu găluște

Apare în Supe de legume, Supe, Supe si ciorbe

Supă de roșii cu găluște
2 voturi
3 2

Supa de roșii cu găluște este o combinație delicioasă între clasica ciorbă de roșii și supa de pasăre cu găluște. Se face foarte ușor, nu conține carne și este o idee nemaipomenită de prânz delicios și sănătos, mai ales pentru mesele copiilor.

Ingrediente

  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1/2 țelină
  • 2 roșii
  • 400 g sos de roșii sau bulion
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin
  • ulei
  • Pentru găluște:
  • 2 ouă
  • griș
  • pătrunjel pentru decor
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Pentru început, ne vom ocupa de supă. Tocați ceapa mărunt și dați morcovul pe răzătoare. Puneți-le la călit într-o oală cu câteva linguri de ulei.

Când s-au călit, adăugați roșiile curățate de coajă și pasate, sare, piper, cimbru, foi de dafin și apă. Puneți și bucata de țelină curățată, întreagă, pentru că o veți scoate ulterior.

După ce au fiert timp de 20-30 de minute, adăugați și sucul de roșii. Este ideal să folosiți sos de roșii preparat în casă și conservat.

Între timp, vă puteți ocupa de găluște. Bateți albușurile cu un praf de sare. Când au făcut spumă, adăugați și gălbenușurile. Turnați grișul în ploaie, amestecând cu un tel. Compoziția pentru găluște nu trebuie să fie foarte fermă.

Când supa a fiert, scoateți bucata de țelină și puneți găluștele, adăugând cu o lingură din amestec. Focul trebuie să fie potrivit. După ce ați pus găluștele, adăugați o ceașcă de apă rece și continuați să fierbeți supa până când acestea au devenit moi și pufoase și s-au umflat.

Serviți cu pătrunjel proaspăt tocat.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Supă cremă de urzici

Verdețurile de sezon reprezintă surse excelente de vitamine, acid folic, fier și alte substanțe nutritive de care organismul are nevoie, mai...

Supă cremă de mazăre galbenă

Chiar dacă mazărea verde este cea mai populară, trebuie să știți că și mazărea galbenă este foarte gustoasă, hrănitoare și merită...

Gulaș autentic cu găluște și cartofi

Gulașul, această mâncare tradițională împrumutată din bucătăria ungurească, a ajuns să fie foarte populară și la noi, mai...

Supă cremă de roșii cu ardei copți

Supele cremă sunt pline de vitamine și nutrienți, sunt ușor de făcut și reprezintă o alegere excelentă pentru un prânz delicios,...

Supă cremă de hribi cu usturoi

Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine vegetale și nu trebuie să lipsească dntr-o alimentație echilibrată, fie că urmați un regim...

Supă cremă de mazăre

Supele cremă sunt o alegere delicioasă, sănătoasă și ușor de făcut, ideale pentru prânz. Se pot face din orice legume sau...

Supă austriacă de clătite

Supa de clătite este o rețetă împrumutată din bucătăria austriacă, foarte gustoasă și ușor de făcut. Se mai numește și...

Supă cremă de spanac

Supele de legume, fie că le servim în varianta cremă sau obișnuite, sunt o alegere delicioasă, sănătoasă și foarte hrănitoare...

Supă cremă de morcovi cu ghimbir

Supa cremă de morcovi este o alegere delicioasă și sănătoasă pentru prânz. Se face rapid și ușor, este o sursă excelentă de...

Supă cremă de cartofi dulci

Supele cremă sunt printre cele mai ușoare și la îndemână supe și ciorbe pe care le puteți prepara. Puteți combina orice fel de...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta