Arome imbietoare, combinate perfect intr-o supa usoara.

Supa de risotto cu creveti si parmezan
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 25g unt
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 2 cepe, tocate fin
  • 1 telina mica, fin taiata
  • 300g orez risotto
  • 1,2 litri supa de pui, fierbinte
  • 500g creveti curatati
  • 4 frunze mari de salvie proaspete
  • 2 lingurite smantana
  • 115g parmezan, ras

Mod de preparare

1. Se topesc untul si jumatate din uleiul de masline intr-o cratita mare, la foc mediu. Se adauga ceapa si telina si se gatesc, amestecand ocazional, timp de 5 minute, pana cand se inmoaie. Se adauga orezul si se gateste timp de 1-2 minute, amestecand pana cand boabele sunt usor translucide.

2. Se adauga o parte din supa de pui fierbinte in cratita. Se gateste, amestecand, pana cand supa a fost absorbita, apoi se adauga restul de supa. Se fierbe pana cand orezul este al dente si are consistenta unei supe - aproximativ 20 de minute.

3. Se adauga crevetii si se gatesc timp de 1-2 minute, pana cand devin roz si sunt fierti.

4. Se incalzeste uleiul ramas intr-o tigaie la foc mediu. Se prajesc frunzele de salvie timp de cateva secunde, pana cand sunt crocante. Se scot si se lasa pe hartie pentru a se scurge.

5. Se adauga smantana si parmezanul in supa, apoi se asezoneaza cu piper negru proaspat macinat.

6. Se imparte supa intre 4 boluri. Se garniseste fiecare bol cu o frunza de salvie prajita si parmezan ras.