Impresionanta, rapida si plina de arome.

Supa De Peste Italieneasca
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 60 ml de ulei de masline
  • 1 ceapa, taiata in felii subtiri
  • 2 teline, taiate in felii subtiri
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu, felii groase
  • 400g conserva rosii tocate
  • 500ml pasta de rosii
  • ardei iute
  • 2 fire de rozmarin
  • 2 frunze de dafin
  • 250 ml supa de legume sau apa
  • 1 lingurita boia
  • 400g poate fasole alba boabe, scurse
  • 250g rosii cherry
  • 800g file de peste fara piele, taiat in bucati
  • 8 creveti
  • 16-20 midii
  • patrunjel

Mod de preparare

1. Se incalzeste uleiul intr-o cratita, la foc mediu. Se prajesc ceapa, telina si usturoiul timp de 5 minute, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie.

2. Se adauga ardeiul gras, rosiie, pasta de tomate, ardeiul iute, ierburile, supa si boia de ardei. Se asezoneaza. Se fierb la foc mediu, partial acoperit, timp de 20 de minute.

3. Se adauga fasolea si conserva de rosii si se fierbe timp de 5 minute sau pana cand rosiile se inmoaie.

4. Se adauga fructele de mare. Se acopera si se fierb usor timp de 4-5 minute, pana cand se deschid midiile iar pestele si crevetii sunt fierti.

5. Se asezoneaza dupa gust, apoi se imparte in boluri si se serveste imediat, cu patrunjel si ulei de masline.