Supa De Peste Cu Verdeata Si Spanac
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 100ml whisky (optional)
  • 2 linguri unt
  • 1 ceapa
  • 2 teline
  • 1 catel de usturoi
  • 200g ciuperci champignon
  • pudra de curry
  • sofran
  • 600ml lapte
  • 900g file de peste afumat, taiat in cuburi de 2cm
  • piper
  • suc de lamaie
  • 80g spanac
  • coriandru

Mod de preparare

1. Se fierbe whisky-ul intr-o tigaie mica, timp de 30 de secunde. Se flambeaza pentru a elimina cea mai mare parte a alcoolului. In cazul in care flacara nu se stinge dupa un minut, se acopera cu un capac.

2. Se incalzeste untul intr-o tigaie la foc mediu. Se adauga ceapa, telina, usturoiul si ciupercile. Se calesc, amestecand constant, timp de 5 minute. Se adauga praful de curry si sofranul, apoi se fierb timp de inca 3 minute, amestecand din cand in cand.

3. Se toarna whisky-ul, laptele si 600ml de apa, se aduce la fierbere, apoi se adauga pestele afumat, taiat cubulete. Se fierbe timp de 2 minute, apoi se ia de pe foc si se asezoneaza cu ardei iute si suc de lamaie. Se lasa sa se raceasca putin.

4. Se amesteca supa bine intr-un blender. Se pune in boluri.

5. Se pune spanacul intr-o cratita. Se adauga 50ml de apa si un varf de cutit de sare. Se acopera si se pune la foc mare. se fierbe timp de 1 minut. Se scurge, apoi se imparte in mod egal in bolurile de supa.