Supa cremă de linte este o rețetă de inspirație orientală, extrem de gustoasă și care a devenit cunoscută în toate bucătăriile lumii. Este gustoasă, sățioasă și se face ușor.

Supă cremă de linte - rețeta originală

Supa cremă de linte este o rețetă de inspirație orientală, extrem de gustoasă și care a devenit cunoscută în toate bucătăriile lumii. În Turcia, de exemplu, în orice restaurant găsești zilnic supă de linte proaspătă. Dacă ajungi într-un loc în care nu ai neapărat încredere pentru a mânca, mergi pe supă de linte. Nu ai cum să dai greș și nu vei regreta alegerea!

Supa cremă de linte este preferata mea, dintre toate supele și ciorbele. Este gustoasă, sățioasă, se face ușor și este o idee excelentă pentru prânz sau cină. În timp ce turcii o preferă nepasată, cu lintea întreagă, și o servesc în boluri mici aproape înainte de fiecare masă, în bucătăriile de la noi a ajuns mai des sub formă de supă cremă.

Este alegerea voastră, iar la final puteți să optați pentru a o lăsa așa sau o puteți pasa cu blenderul. Această rețetă se face de regulă cu linte roșie, dar puteți opta și pentru linte verde, dacă vă place mai mult, numai că aceea va fierbe mai greu. 

Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • 300 g linte
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 roșii
  • sare
  • piper
  • 1 lingură chimion
  • 1/2 lingură boia
  • pătrunjel proaspăt (opțional)
  • 3-4 linguri ulei

Mod de preparare

Spălați lintea cu apă rece și lăsați-o la înmuiat jumătate de oră.

Tocați ceapa și morcovul și căliți-le în ulei. Când acestea s-au călit, adăugați lintea scursă de apă și amestecați. Puneți sare și piper și mai lăsați câteva minute, după care adăugați 1,5-2 litri de apă.

Lăsați să fiarbă 40 de minute, sau până când lintea începe să se înmoaie. Adăugați roșiile decojite și tăiate cubulețe, chimionul și boiaua și mai lăsați să fiarbă 15 minute.

La final, gustați și mai adăugați sare și piper dacă mai este nevoie. Supa de linte este gata și o puteți lăsa așa sau o puteți transforma în supă cremă, cu ajutorul unui blender vertical.

Serviți cu pătrunjel proaspăt tocat, din belșug, cu zeamă de lămâie și lipii proaspete.

Poftă bună!