Supa De Dovleac Copt Si Ghimbir

Ingrediente

  • 1 kg dovleac, taiat in bucati de 4 cm.
  • 75g ghimbir, ras
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1l supa de pui
  • 85g mascarpone
  • 2 linguri marar, tocat fin
  • 50 g alune prajite, tocate

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se pune dovleacul, ghimbirul si usturoiul pe o tava si se stropesc cu ulei. Se asezoneaza, apoi se amesteca. Se coc timp de 30 de minute sau pana cand dovleacul este moale.

2. Se amesteca, cu ajutorul unui mixer, pana se transforma intr-un piure, adaugand 2 cani (500 ml) supa de pui, apoi se asezoneaza. Se pune supa intr-o cratita mare cu restul de 2 pahare (500 ml) de supa de pui si se lada la foc mediu.

3. Se imparte supa in 4 boluri, se adauga mascarpone si se serveste cu marar si alune.