Supă cu găluște - secretul pentru găluște pufoase

Apare în Carne de pui, Supa de pui, Supe

Supă cu găluște - secretul pentru găluște pufoase
154 voturi
3 154

Supa cu găluște este una dintre mâncărurile copilăriei noastre. Aromată, gustoasă și parfumată cu pătrunjel proaspăt, supa cu găluște ne aduce aminte de mâncărurile pe care ni le făceau mama sau bunica, în copilărie.

Supa cu găluște se face foarte ușor și, dacă respectați un secret simplu, găluștele vă vor ieși pufoase și moi. 

Pentru o supă cu găluște gustoasă aveți nevoie de carne de pui sau găină, cu cât mai multe oase. Este ideal dacă aveți carne de pasăre de țară. Fiarbe mai greu, dar gustul nu se compară cu al cărnii de pui din supermarket. 

Pentru găluște, aveți nevoie ca oul să fie la temperatura camerei și să nu uitați de apa rece de la final. Va face diferența în ceea ce privește rezultatul!

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui
  • o ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1/2 țelină
  • sare
  • piper
  • un ou
  • 65 g griș
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură apă
Timp de preparare: 2 ore si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Puneți carnea de pui la fiert, cu puțină sare, după ce ați spălat-o bine. Lăsați-o să fiarbă la foc mic și luați spuma care se formează deasupra.

Când nu se mai formează spumă și carnea este pe jumătate fiartă, adăugați legumele curățate de coajă, dar întregi și mai lăsați să fiarbă împreună încă o jumătate de oră.


Între timp, faceți găluștele. Bateți albușul de ou cu un tel, iar când începe să se formeze spuma, adăugați un praf de sare și încorporați și gălbenușul. Puneți o lingură de apă rece și începeți să puneți grișul, puțin câte puțin, în ploaie. La final, puneți o lingură de ulei și amestecați bine.

În funcție de cât de mare este oul, s-ar putea să aveți nevoie de mai mult sau mai puțin griș. Compoziția trebuie să fie una cremoasă, dar nu foarte fermă.

Lăsați compoziția să se odihnească 10 minute, timp în care puneți la fiert o oală cu apă și puțină sare. Când apa fiarbe, puteți începe să puneți găluștele, cu lingura. Ele nu trebuie să fie foarte mari, deoarece se vor umfla foarte mult.

Firbeți la foc mic, timp de 10 minute. Adăugați o ceașcă cu apă rece peste găluște și mai lăsați să fiarbă 5 minute. În acest fel, găluștele vor fi pufoase și moi și vor crește în volum.

Există și opțiunea să fierbeți găluștele direct în supă. Scoateți carnea și legumele și puneți găluștele direct în supă. Păstrați un morcov, pe care îl veți tăia cubulețe și adăuga în supă la final. Nu uitați de ceașca cu apă rece, indiferent că fierbeți găluștele în supă sau separat.

La final, gustați și mai adăugați sare, dacă este nevoie. Serviți cu pătrunjel proaspăt deasupra.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Degete De Vrajitoare, O Reteta Perfecta Pentru Seara De Halloween

O reteta perfecta pentru seara de Halloween.

Rosii Cu Parmezan, Garnitura Perfecta Pentru Fripturi

O garnitura perfecta pentru fripturi.

Supa Cheddar Cu Bere Ale - O Supa Ideala Pentru Iubitorii De Bere Si De Cartofi

O supa ideala pentru iubitorii de bere si de cartofi, care contine doar o parte din grasimea retetei traditionale. Pentru un continut scazut de...

Pui Cu Crusta De Parmezan, O Reteta Rapida Pentru O Cina Perfecta!

Iata o alternativa mai sanatoasa la mancarea fast-food.

Cheesecake Cu Baileys Si Ciocolata, Un Desert Extravagant, Pentru Arome De Neuitat

Un desert extravagant, care se serveste a doua zi dupa ce a fost preparat, pentru arome de neuitat.

Gem De Mure, O Reteta Delicioasa Perfecta Pentru Iarna

Ai nevoie de doar trei ingrediente si mai putin de o ora pentru a face un gem delicios.

Cod Cu Sos Curry, O Reteta Cu Arome Proaspete Pentru O Cina Usoara

O reteta cu arome proaspete pentru o cina usoara.

Mud Cake - Un Desert Divin Pentru Fanii Ciocolatei

Daca esti un fan al prajiturilor cu ciocolata, atunci acest desert este tot ce iti trebuie.

Ridichii Murate - Pentru Un Gust Racoritor

Ridichiile murate merg perfect cu pestele si fructele de mare sau intr-un sandwich cu paine proaspata, prosciutto si mozzarella.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta