Aromată, gustoasă și parfumată cu pătrunjel proaspăt, supa de pui cu găluște ne aduce aminte de mâncărurile pe care ni le făceau mama sau bunica, în copilărie.

Supă de pui cu găluște - secretul pentru găluște pufoase

Supa cu găluște este una dintre mâncărurile care multora le amintesc de copilărie. Mamele și bunicile o preparau frecvent, iar gustul acela inconfundabil nu are cum să fie uitat.

Nimic nu se compară cu o supă cu găluște caldă și aromată la masa de prânz, în weekend, când toată familia se strânge în jurul mesei.

Deși pare una dintre cele mai ușoare rețete de supă, aceasta are totuși câteva secrete pentru a ieși ca la carte. Găluștele trebuie să fie pufoase, umflate și moi, iar supa clară și limpede.

Pentru a obține un rezultat delicios, trebuie să țineți cont de câteva aspecte.

În primul rând, carnea pentru supă. Aveți nevoie de carne de pasăre, ideal de țară, cu cât mai multe oase.

Apoi, o mâncare gustoasă este cea făcută pe îndelete, iar supa cu găluște nu face excepție. Aceasta are nevoie să fiarbă la foc mic, timp îndelungat, pentru ca legumele și carnea să își dezvăluie toate aromele în supă.

Care este secretul găluștelor pufoase

Găluștele sunt însă elementul căruia trebuie să îi acordați o atenție deosebită și pentru ca acestea să iasă pufoase și moi, este nevoie ca ouăle să fie la temperatura camerei și să nu folosiți prea mult griș.

Iată cum se obține o supă cu găluște ca la mama acasă, pas cu pas!

Cum se prepară supa cu găluște, pas cu pas

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui (cu cât mai multe oase) - se poate folosi orice altă carne de pasăre
  • o ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1/2 țelină
  • sare
  • piper
  • 2 ouă
  • 65 g griș
  • rădăcină de pătrunjel
  • verdeață proaspătă

Mod de preparare

Pentru început, spălați bine carnea de pasăre, până când nu mai are urme de sânge. Este important dacă vreți să obțineți o supă clară și limpede.

Curățați și spălați legumele și lăsați-le într-un bol cu apă rece, întregi. Scoateți din frigider cele două ouă pentru găluște.

Puneți carnea de pasăre la fiert într-o oală pe foc. Este important să stați lângă ea până când dă de câteva ori în clocot, pentru a îndepărta spuma care se formează la suprafață. În caz contrar, spuma va tulbura supa și rezultatul nu va fi cel așteptat. Luați spuma până când nu se mai formează deloc la suprafață și lăsați carnea să fiarbă la foc mic.

După aproximativ o oră, adăugați și legumele întregi în oală și lăsați să fiarbă în continuare. Completați cu apă dacă s-a evaporat o cantitate mare și adăugați sare și piper.

Când carnea și legumele au fiert, este momentul să vă ocupați de găluște. Pentru ca acestea să iasă perfect, va fi nevoie să cântăriți grișul. Aveți nevoie de un cântar de bucătărie, cu ajutorul căruia veți cântări mai întâi ouăle, cu tot cu coajă. Cât cântăresc ouăle, atâta griș veți folosi la găluște.

Bateți albușurile într-un bol și când încep să se transforme în spumă, adăugați gălbenușurile. Începeți să încorporați grișul, adăugând câte o lingură și amestecați bine cu un tel. La final, după ce ați terminat de încorporat tot grișul, adăugați un praf de sare. Lăsați compoziția să stea circa 10-15 minute. Chiar dacă vi se pare că este prea moale, grișul va absorbi umezeala și se va mai întări puțin.

Înainte de a pune găluștele în supă, scoateți carnea și legumele într-un vas.

Folosind o lingură umezită, luați cam jumătate de lingură din compoziția pentru găluște și puneți în supă și procedați așa până când terminați compoziția.

Supa cu găluște se mai lasă să fiarbă aproximativ 10 minute, timp în care găluștele se vor umfla și se vor ridica la suprafață.

La final, dregeți supa de sare și piper, dacă mai este nevoie, opriți focul, acoperiți oala cu un capac și mai lăsați supa să stea așa încă 10 minute.

Tocați verdeață (pătrunjel sau leuștean), pe care o veți adăuga în supă în momentul servirii.

Supa cu găluște este gata, se servește caldă, cu verdeață proaspăt tocată. Poftă bună!