Dacă vă plac mâncărurile cu gust pregnant de usturoi, trebuie neapărat să încercați această rețetă! Supa cremă de usturoi cu bacon este genul acela de preparat pe care după ce l-ai făcut o dată, va intra constant în lista preferințelor culinare. 

Textura cremoasă, aroma de usturoi și baconul crocant sunt o combinație irezistibilă! Această supă cremă este una pe bază de cartofi, dar infuzată cu un gust puternic de usturoi. De asemenea, veți avea nevoie de supă clară de pui, pentru că altfel nu va avea din ce să-și ia gust. Dacă nu aveți supă de pui, o puteți face din apă fiartă și un cub concentrat de găină.

Puteți ajusta cantitatea de usturoi, în funcție de gusturile și preferințele voastre. 

Supă cremă de usturoi cu bacon
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1,5 l supă de pui
  • 1 ceapă
  • 3-4 cartofi
  • 2-3 căpățâni de usturoi
  • ulei de măsline
  • 80 g bacon
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Puneți supa de pui la fiert. Curățați ceapa și cartofii și tăiați-le în sferturi. Puneți-le în supă și lăsați să fiarbă totul 20-30 de minute.

Între timp, puneți 2 dintre căpățânile de usturoi întregi, la cuptor, învelite în folie de aluminiu. În acest fel usturoiul va fi ușor dulceag și nu foarte iute.

Când usturoiul s-a copt, îl curățați și îl puneți în blender alături de cealaltă căpățână de usturoi crud, curățat și el. Puneți pătrunjelul și începeți să mixați, adăugând uleiul puțin câte puțin, ca la maioneză.

Când legumele din supă au fiert, pasați-le cu ajutorul unui blender vertical. Adăugați câte o lingură din pasta de usturoi după gust. O puteți pune pe toată, în funcție de cât de puternic vreți să fie gustul de usturoi. Asezonați cu sare și piper după gust.

Prăjiți baconul într-o tigaie încinsă și tocați-l cubulețe după ce s-a prăjit. Adăugați baconul peste supă și serviți.

Poftă bună!