Supă cremă de urzici

Apare în Supe de legume, Supe, Supe si ciorbe

Supă cremă de urzici
1 voturi
5 1

Verdețurile de sezon reprezintă surse excelente de vitamine, acid folic, fier și alte substanțe nutritive de care organismul are nevoie, mai ales primăvara. Spanacul și urzicile sunt cele mai la îndemână pentru a fi incluse în alimentație și, odată cu venirea primăverii, piețele și supermarketurile sunt pline de verdețuri proaspete. 

Dar ele se găsesc și în varianta congelată, tot timpul anului și chiar voi le puteți stoca la congelator odată cumpărate. Nu trebuie decât să le opăriți și să le puneți în pungi. Supa cremă pe care v-o propunem astăzi se poate face din urzici proaspete sau congelate, este delicioasă, ușoară și foarte sănătoasă. 

Ingrediente

  • 500 g urzici proaspete sau congelate
  • 300 g cartofi
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • un cubuleț unt
  • sare
  • piper
  • 1,5 l supă de legume sau apă
  • 500 ml lapte
  • 200 ml smântână lichidă
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Dacă urzicile sunt proaspete, curățați-le și opăriți-le în apă cu sare. Dacă sunt deja opărite sau congelate, lăsați-le într-o strecurătoare.

Tocați mărunt ceapa și usturoiul. Curățați cartofii și tăiați-i cubulețe. Puneți ceapa și usturoiul la călit într-un vas cu puțin ulei. Când s-au călit, adăugați urzicile scurse de apă, cartofii cuburi, supa de legume sau apă fierbinte, sare și piper și amestecați.

Lăsați să fiarbă până când cartofii s-au înmuiat, apoi adăugați laptele încălzit. Lăsați supa încă 10 minute pe foc, să scadă.

Opriți focul și lăsați supa să se răcorească câteva minute, după care o puteți pasa cu ajutorul unui blender cu picior. Când supa este pasată, adăugați treptat smântâna lichidă și untul. Acestea au rolul de a oferi cremozitate supei și de a o face mai fină.

Potriviți de sare și piper și serviți supa cu crutoane, cu puțin parmezan ras sau simplă. Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta