Supă cremă de rădăcinoase

Apare în Supa crema de legume, Supe de legume, Supe

Supă cremă de rădăcinoase
9 voturi
5 9

Supele cremă sunt foarte sățioase și ușor de făcut. În plus, sunt o alegere foarte sănătoasă, datorită conținutului mare de legume. Este nevoie de un boost de vitamine, mai ales în sezonul rece, când organismul trebuie să facă față schimbărilor bruște de temperatură și virozelor. 

Astăzi vă propunem o supă cremă de rădăcinoase, plină de vitamine și foarte hrănitoare. Se face ușor și are un gust deosebit, datorită condimentelor pe care le vom pune. În plus, este o alegere delicioasă și sănătoasă și pentru prânzul copiilor. 

Ingrediente

  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 4 morcovi
  • 1 țelină
  • 2 rădăcini păstârnac
  • 1 cartof
  • 1/2 linguriță ghimbir
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță boia
  • 1/2 linguriță curry
  • verdeață pentru decor
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Tocați ceapa și usturoiul mărunt și puneți-le la călit în 2 linguri de ulei. Amestecați și lăsați la foc mic până când ceapa devine translucidă.

Între timp, vă veți ocupa de legume. Spălați-le și tăiați-le cubulețe. Nu trebuie să fie tocate foarte fin, pentru că oricum supa va fi pasată. Adăugați legumele și ghimbirul în oală și turnați apă fierbinte cât să le acopere.

Lăsați pe foc 20-30 de minute sau până când legumele au fiert și au devenit moi, astfel încât să poată fi pasate. Asezonați cu sare și piper după gust, adăugați boia și curry și opriți focul. Lăsați supa să se răcorească 10 minute, după care o puteți pasa cu ajutorul unui blender vertical.

Dacă supa este prea groasă, o puteți subția cu puțină apă fierbinte. Acum este momentul și să gustați și să mai condimentați supa, dacă mai este nevoie. Serviți supa cremă de rădăcinoase cu verdeață, crutoane și o lingură de smântână.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Tort de clătite cu cremă de ciocolată și alune

Ce faci atunci când ai prea multe clătite și vrei să le transformi într-un alt desert? Prepari o cremă de ciocolată cu alune și...

Cheesecake cu cremă de lămâie (fără coacere)

Cheesecake-ul este unul dintre cele mai populare deserturi fără coacere. Se face repede, este potrivit pentru orice ocazie și poate fi combinat...

Supă cremă de urzici

Verdețurile de sezon reprezintă surse excelente de vitamine, acid folic, fier și alte substanțe nutritive de care organismul are nevoie, mai...

Supă cremă de mazăre galbenă

Chiar dacă mazărea verde este cea mai populară, trebuie să știți că și mazărea galbenă este foarte gustoasă, hrănitoare și merită...

Cremă de caramel și mascarpone pentru prăjituri și torturi

Cremele pe bază de masrcarpone sunt ideale pentru prăjituri și torturi. Sunt pufoase, texturate, delicioase și foarte versatile. Puteți...

Supă cremă de roșii cu ardei copți

Supele cremă sunt pline de vitamine și nutrienți, sunt ușor de făcut și reprezintă o alegere excelentă pentru un prânz delicios,...

Cremă de brânză cu avocado și usturoi

Avocado este un ingredient delicios în orice combinație, indiferent că vorbim de banalul guacamole, până la sosuri și chiar...

Supă de roșii cu găluște

Supa de roșii cu găluște este o combinație delicioasă între clasica ciorbă de roșii și supa de pasăre cu găluște. Se face foarte...

Ruladă de somon afumat cu cremă de brânză și avocado

Rulada de somon afumat, umplută cu cremă de brânză, este o idee excelentă de aperitiv sau gustare. Se face foarte ușor, este o rețetă...

Cremă de cappuccino pentru prăjituri sau torturi

Crema de cappuccino este una foarte fină, delicioasă și potrivită pentru orice tort sau prăjitură cu foi. Seamănă la gust cu crema de...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta