Supă cremă de rădăcinoase

Apare în Supa crema de legume, Supe de legume, Supe

Supă cremă de rădăcinoase
7 voturi
4 7

Supele cremă sunt foarte sățioase și ușor de făcut. În plus, sunt o alegere foarte sănătoasă, datorită conținutului mare de legume. Este nevoie de un boost de vitamine, mai ales în sezonul rece, când organismul trebuie să facă față schimbărilor bruște de temperatură și virozelor. 

Astăzi vă propunem o supă cremă de rădăcinoase, plină de vitamine și foarte hrănitoare. Se face ușor și are un gust deosebit, datorită condimentelor pe care le vom pune. În plus, este o alegere delicioasă și sănătoasă și pentru prânzul copiilor. 

Ingrediente

  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 4 morcovi
  • 1 țelină
  • 2 rădăcini păstârnac
  • 1 cartof
  • 1/2 linguriță ghimbir
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță boia
  • 1/2 linguriță curry
  • verdeață pentru decor
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Tocați ceapa și usturoiul mărunt și puneți-le la călit în 2 linguri de ulei. Amestecați și lăsați la foc mic până când ceapa devine translucidă.

Între timp, vă veți ocupa de legume. Spălați-le și tăiați-le cubulețe. Nu trebuie să fie tocate foarte fin, pentru că oricum supa va fi pasată. Adăugați legumele și ghimbirul în oală și turnați apă fierbinte cât să le acopere.

Lăsați pe foc 20-30 de minute sau până când legumele au fiert și au devenit moi, astfel încât să poată fi pasate. Asezonați cu sare și piper după gust, adăugați boia și curry și opriți focul. Lăsați supa să se răcorească 10 minute, după care o puteți pasa cu ajutorul unui blender vertical.

Dacă supa este prea groasă, o puteți subția cu puțină apă fierbinte. Acum este momentul și să gustați și să mai condimentați supa, dacă mai este nevoie. Serviți supa cremă de rădăcinoase cu verdeață, crutoane și o lingură de smântână.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Supă cremă de ciuperci - rețeta lui Jamie Oliver

Atunci când vine vorba despre supe și ciorbe, există o mulțime de modalități de a le prepara, în funcție de specificul rețetei,...

Supă Miso cu tofu și varză chinezească

Supa Miso sau Miso Soup este un preparat care nu lipsește de pe mesele japonezilor. Se mănâncă la toate mesele, inclusiv la micul dejun,...

Supă mexicană de pui

Supa de pui este un remediu internațional pentru răceală, în orice bucătărie a lumii ne-am duce. E drept că diferă modul de...

Supă marocană de linte cu cartof dulce

Atunci când v-ați săturat de supele și ciorbele clasice din bucătăria românească, vă puteți inspira oricând din...

Supă grecească de pui cu lămâie

Există multe feluri de a face supă de pui, iar una dintre cele mai gustoase rețete este cea de supă de pui cu lămâie și ou, după...

Supă cu găluște de post

O supă sau o ciorbă caldă este o alegere nemaipomenită pentru un prânz delicios și sănătos. Există o mulțime de idei de supe și...

Supă cremă de dovleac

În sezonul rece, ciorbele și supele calde sunt cele mai bune aliate pentru a ne încălzi și pentru a ține la distanță virozele....

Cremă arăbească de iaurt cu tahini

Bucătăria orientală este una extrem de ofertantă, mai ales în ceea ce privește sosurile. Un sos cremos și aromat de iaurt se...

Cremă de mascarpone cu frișcă și cafea

O cremă de mascarpone cu frișcă, fină, pufoasă, se potrivește excelent în aproape orice desert. Este o cremă aproape universală și...

Supă cremă de cașcaval

Supa cremă de cașcaval este un preparat care poate părea sofisticat și pretențios, dar nu este deloc așa. Se face ușor, ca orice altă...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta