Supă cremă de rădăcinoase

Apare în Supa crema de legume, Supe de legume, Supe

Supă cremă de rădăcinoase
4 voturi
4 4

Supele cremă sunt foarte sățioase și ușor de făcut. În plus, sunt o alegere foarte sănătoasă, datorită conținutului mare de legume. Este nevoie de un boost de vitamine, mai ales în sezonul rece, când organismul trebuie să facă față schimbărilor bruște de temperatură și virozelor. 

Astăzi vă propunem o supă cremă de rădăcinoase, plină de vitamine și foarte hrănitoare. Se face ușor și are un gust deosebit, datorită condimentelor pe care le vom pune. În plus, este o alegere delicioasă și sănătoasă și pentru prânzul copiilor. 

Ingrediente

  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 4 morcovi
  • 1 țelină
  • 2 rădăcini păstârnac
  • 1 cartof
  • 1/2 linguriță ghimbir
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță boia
  • 1/2 linguriță curry
  • verdeață pentru decor
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Tocați ceapa și usturoiul mărunt și puneți-le la călit în 2 linguri de ulei. Amestecați și lăsați la foc mic până când ceapa devine translucidă.

Între timp, vă veți ocupa de legume. Spălați-le și tăiați-le cubulețe. Nu trebuie să fie tocate foarte fin, pentru că oricum supa va fi pasată. Adăugați legumele și ghimbirul în oală și turnați apă fierbinte cât să le acopere.

Lăsați pe foc 20-30 de minute sau până când legumele au fiert și au devenit moi, astfel încât să poată fi pasate. Asezonați cu sare și piper după gust, adăugați boia și curry și opriți focul. Lăsați supa să se răcorească 10 minute, după care o puteți pasa cu ajutorul unui blender vertical.

Dacă supa este prea groasă, o puteți subția cu puțină apă fierbinte. Acum este momentul și să gustați și să mai condimentați supa, dacă mai este nevoie. Serviți supa cremă de rădăcinoase cu verdeață, crutoane și o lingură de smântână.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Cremă arăbească de iaurt cu tahini

Bucătăria orientală este una extrem de ofertantă, mai ales în ceea ce privește sosurile. Un sos cremos și aromat de iaurt se...

Cremă de mascarpone cu frișcă și cafea

O cremă de mascarpone cu frișcă, fină, pufoasă, se potrivește excelent în aproape orice desert. Este o cremă aproape universală și...

Supă cremă de cașcaval

Supa cremă de cașcaval este un preparat care poate părea sofisticat și pretențios, dar nu este deloc așa. Se face ușor, ca orice altă...

Tăiței de casă pentru supă - cea mai simplă rețetă

Nimic nu se compară cu o supă de pasăre, cu tăiței de casă sau cu găluște. Una dintre cele mai gustoase și mai ușoare ciorbe pe care le...

Supă cremă de linte în stil marocan

Supele cremă sunt cele mai ușoare și mai rapide. Dacă nu ați preparat ciorbe și supe până acum, o supă cremă este un punct de...

Cremă de ciocolată cu alune (Nutella de casă)

Nutella este genul de dulce care se potrivește în orice combinație și pe care cu greu poți să îl refuzi. Dar ce ai zice dacă...

Cremă de unt cu usturoi și ierburi aromatice

Nimic nu se compară cu o friptură fragedă, rumenită pe grătar, cu un sos care să o complimenteze perfect. Dacă nu aveți la...

Salmorejo - supă de roșii în stil spaniol

Supele făcute la rece sunt printre cele mai simple preparate pe care le puteți face. În 10 minute, puteți pregăti un prânz...

Cremă de vanilie pentru prăjituri

Crema de vanilie este o cremă universală în bucătăria și patiseria internațională. Se potrivește la o mulțime de prăjituri și...

Cilbir - ouă poșate cu cremă de iaurt și usturoi

Cilbir este un preparat tradițional turcesc, o rețetă extrem de veche și de populară în bucătăria otomană. Se spune că sultanii...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta