Supele cremă sunt cele mai rapide și ușoare variante din categoria ciorbelor. Se fac ușor, nu vă trebuie cine știe ce calități sau pregătire culinară, nici nu trebuie să tocați legumele foarte fin, pentru că oricum vor fi pasate ulterior.

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o supă cremă delicioasă, sățioasă și rapidă, de năut. Dacă alegeți năutul la conservă, supa va fi gata în mai puțin de o oră. 

Supă cremă de năut
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 1 lingură ulei
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ceapă
  • 1 linguriță chimion
  • 1 linguriță turmeric
  • 2 conserve năut prefiert
  • 2 roșii
  • 300 ml supă de pui
  • apă
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Dacă folosiți năut nefiert, puneți-l la înmuiat peste noapte și apoi fierbeți-l în apă cu sare până când se fărâmă ușor.

Puneți uleiul într-o oală pe foc. Adăugați ceapa și usturoiul tocate mărunt și căliți 5 minute. Scurgeți năutul de apă și puneți-l în oală. Adăgați imediat supa de pui și apă cât să acopere amestecul.

Adăugați sare și piper după gust și lăsați să fiarbă 10-15 minute. Apoi, adăugați roșiile decojite și tăiate cubulețe și condimentele. Mai fierbeți 10 minute, după care opriți focul.

Pasați supa după ce s-a răcit puțin cu ajutorul unui blender vertical. Dacă supa este prea groasă, mai puteți adăuga apă fierbinte.

Serviți supa de năut cu zeamă de lămâie și cu verdeață proaspătă.

Poftă bună!