Supă cremă de mazăre galbenă

Apare în Supa crema de mazare, Supa crema de legume, Supe

Supă cremă de mazăre galbenă
1 voturi
5 1

Chiar dacă mazărea verde este cea mai populară, trebuie să știți că și mazărea galbenă este foarte gustoasă, hrănitoare și merită să fie inclusă în alimentație. Spre deosebire de cea verde, mazărea galbenă se găsește mai degrabă în varianta uscată decât proapătă și nu trebuie să o confundăm cu lintea. Este ceva mai mare ca dimensiune și mai deschisă la culoare decât lintea. Astăzi vă propunem o rețetă de supă cremă de mazăre galbenă, ușoară și sănătoasă, pe care o puteți savura cu bacon prăjit sau simplă. 

Ingrediente

  • 300 g mazăre galbenă decorticată
  • 1 litru supă de legume sau apă
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1/2 țelină
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță chimion
  • 3 linguri ulei de măsline
  • unt (opțional)
  • bacon (opțional)
  • verdeață
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Pentru început, puneți mazărea să se hidrateze în apă rece. Lăsați-o așa 20-30 de minute.

Între timp, tocați mărunt ceapa și țelina și dați morcovul pe răzătoare. Puneți legumele la călit în câteva linguri de ulei, până când acestea se înmoaie. Adăugați sare, piper și mazărea galbenă scursă de apa în care a stat.

Amestecați și turnați supa de legume sau apa fierbinte. Acum este momentul să puneți și foile de dafin. Lăsați să fiarbă 30-40 de minute, sau până când mazărea este complet fiartă.

La final, adăugați chimionul și potriviți de sare și piper. Opriți focul, scoateți frunzele de dafin și, după ce supa s-a răcit puțin, o puteți pasa cu ajutorul unui blender. Cât timp este încă fierbinte, adăugați un cubuleț generos de unt. Acesta va oferi cremozitate supei.

Serviți supa cu verdeață proaspătă și cu bacon prăjit deasupra. Dacă țineți post, renunțați la bacon și la unt.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Tort de clătite cu cremă de ciocolată și alune

Ce faci atunci când ai prea multe clătite și vrei să le transformi într-un alt desert? Prepari o cremă de ciocolată cu alune și...

Cheesecake cu cremă de lămâie (fără coacere)

Cheesecake-ul este unul dintre cele mai populare deserturi fără coacere. Se face repede, este potrivit pentru orice ocazie și poate fi combinat...

Supă cremă de urzici

Verdețurile de sezon reprezintă surse excelente de vitamine, acid folic, fier și alte substanțe nutritive de care organismul are nevoie, mai...

Cremă de caramel și mascarpone pentru prăjituri și torturi

Cremele pe bază de masrcarpone sunt ideale pentru prăjituri și torturi. Sunt pufoase, texturate, delicioase și foarte versatile. Puteți...

Supă cremă de roșii cu ardei copți

Supele cremă sunt pline de vitamine și nutrienți, sunt ușor de făcut și reprezintă o alegere excelentă pentru un prânz delicios,...

Cremă de brânză cu avocado și usturoi

Avocado este un ingredient delicios în orice combinație, indiferent că vorbim de banalul guacamole, până la sosuri și chiar...

Supă de roșii cu găluște

Supa de roșii cu găluște este o combinație delicioasă între clasica ciorbă de roșii și supa de pasăre cu găluște. Se face foarte...

Ruladă de somon afumat cu cremă de brânză și avocado

Rulada de somon afumat, umplută cu cremă de brânză, este o idee excelentă de aperitiv sau gustare. Se face foarte ușor, este o rețetă...

Cremă de cappuccino pentru prăjituri sau torturi

Crema de cappuccino este una foarte fină, delicioasă și potrivită pentru orice tort sau prăjitură cu foi. Seamănă la gust cu crema de...

Cremă de brânză cu ceapă verde

Crema de brânză nu trebuie să lipsească de la niciun aperitiv, dar poate fi preparată și servită și pe post de gustare. Este simplu...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta