V-ați gândit vreodată să faceți supă-cremă din legume coapte? Gustul este mai intens, iar aroma nu se compară cu cea a supei făcute din legume fierte. 

Supa-cremă de legume coapte se face foarte simplu, nu are nevoie de foarte multă atenție și este extrem de gustoasă, nefiind nevoie să mai adăugați smântână.

Se poate improviza foarte ușor, în funcție de ce legume aveți prin frigider și nu este neapărat nevoie să respectați o anumită rețetă. Pentru un gust bogat, ar trebui să predomine rădăcinoasele, în rest puteți adăuga ce vă place și ce aveți în momentul respectiv la îndemână.

Supă cremă de legume coapte
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 cartof dulce
  • 1 ardei kapia roșu
  • 2-3 roșii
  • 1 dovlecel
  • 1/2 țelină
  • 1 păstârnac
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Tăiați legumele în bucăți/ cuburi de dimensiuni asemănătoare, pentru a se găti în același timp.

Puneți toate legumele într-o tavă, presărați sare, piper, cimbru și câteva linguri de ulei de măsline deasupra și dați la cuptor pentru 45-50 de minute, sau până când legumele sunt coapte.

Puteți verifica morcovul sau cartoful dulce, pentru că acestea se gătesc mai greu, pentru a fi siguri că legumele s-au copt uniform.

Lăsați legumele să se răcească puțin, apoi puneți-le într-o oală și adăugați apă fierbinte peste ele, cât să le acopere.

Mai dați într-un clocot legumele împreună cu apa, după care opriți focul și lăsați să se răcească.

Pasați supa cu un blender vertical și mai adăugați apă fierbinte, până ajungeți la consistența dorită. Inițial, supa va avea consistență foarte densă, de piure, așa că veți adăuga apă pentru a o subția și a o aduce la consistența dorită. Gustați și mai adăugați sare și piper, dacă simțiți nevoia.

Supa-cremă de legume coapte este gata, o puteți servi cu crutoane și o lingură de smântână sau iaurt.