Toamna este sezonul perfect pentru supe fierbinti si bogate in vitamine, care te vor incalzi in serile racoroase.

Supa crema de dovleac cu rosii
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 50g unt
  • 2 cepe mari, tocate marunt
  • 2 teline, tocate
  • 800g conserva de rosii tocate
  • 500g dovleac, curatat si taiat cubulete
  • 300ml supa de legume, fierbinte
  • 142ml smantana

Mod de preparare

1. Se topeste untul intr-o cratita mare, la foc mediu. Se calesc ceapa si telina timp de 5 minute, amestecand ocazional, pana cand incep sa se inmoaie. Se adauga rosiile, dovleacul si supa de legume si se da in fiert. Se reduce caldura si se fierbe timp de 30-35 de minute, pana cand legumele sunt fierte. Se lasa sa se raceasca.

2. Se paseaza legumele cu un blender pana cand supa devine cremoasa. Se reincalzeste cu grija, adaugand smantana si se lasa pana da in fiert. Se asezoneaza si se serveste.