Supă cremă de dovleac

Apare în Supe de legume, Supe, Supe si ciorbe

Supă cremă de dovleac
1 voturi
3 1

În sezonul rece, ciorbele și supele calde sunt cele mai bune aliate pentru a ne încălzi și pentru a ține la distanță virozele. Supele cremă, în special, sunt delicioase, sățioase, se fac ușor și aveți la îndemână o mulțime de idei și de rețete de supă cremă. 

Astăzi vă propunem o supă cremă de sezon, delicioasă, fină și hrănitoare. Și pentru că dovleacul este vedeta toamnei și poate fi introdus atât în deserturi, cât și în rețete de mâncare, ne-am gândit ca astăzi să vă propunem o supă cremă de dovleac, aromată și parfumată. 

Ingrediente

  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 1 kg dovleac curățat
  • 700 ml supă de legume
  • 150 ml smântână lichidă
  • sare
  • piper
  • chimion
  • nucșoară
Timp de preparare: 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Curățați dovleacul de coajă și de semințe și tăiați-l cubulețe. Curățați ceapa și tocați-o mărunt. Căliți ceapa în cele 2 linguri de ulei într-o oală pe foc. Când ceapa s-a înmuiat, adăugați dovleacul, sare, piper și supa de legume sau apă.

Lăsați să fiarbă până când dovleacul s-a înmuiat, după care opriți focul. Pasați supa cu ajutorul unui blender și adăugați imediat chimionul, nucșoara și smântâna lichidă.

Amestecați bine și mai puneți sare și piper după gust, dacă mai este nevoie. Serviți supa fierbinte cu crutoane și sâmburi de dovleac deasupra.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Supa De Dovleac Cu Parmezan

O supa de sezon, potrivita pentru serile reci de toamna.

Supa De Pui Cu Dovleac Si Curry - Un Mod Inedit De A Folosi Dovleacul

O noua modalitate de a folosi dovleacul, intr-o supa consistenta si savuroasa.

Supa De Dovleac Cu Chimen Si Toast Cu Branza

Chimenul completeaza perfect dovleacul in aceasta reteta. Si nu trebuie sa-ti faci griji in ceea ce priveste numarul de calorii, chiar daca o...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta