O supă-cremă este întotdeauna o variantă sănătoasă și hrănitoare pentru prânz sau cină. Cu atât mai mult o supă-cremă de ciuperci, care sunt unele dintre cele mai sănătoase și hrănitoare legume, cu un număr mic de calorii și extrem de gustoase.

Supa-cremă de ciuperci este ideală în sezonul rece, se face extrem de simplu și nu necesită foarte mult timp de preparare. În plus, este prietenă cu silueta, este foarte gustoasă atât caldă, cât și rece și poate ține locul unei mese, pentru că este foarte hrănitoare.

Pentru supa-cremă de ciuperci puteți folosi orice tip de ciuperci doriți, de la banalele champignon, până la tipuri mai pretențioase și mai scumpe de ciuperci.

Vă asigurăm că un mix de champignon și pleurotus, în proporții variabile, este ideal pentru cea mai gustoasă supă-cremă de ciuperci.

Supă cremă de ciuperci
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

500 g ciuperci champignon 500 g ciuperci pleurotus 2-3 cepe 1 morcov 2-3 căței de usturoi 250 ml lapte 150 g smântână 1 l supă de pui 2-3 linguri de făină 4-5 linguri ulei un cubuleț de unt sare piper boia pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Tocați ceapa, morcovul, usturoiul și puneți-le la călit, într-o oală cu uleiul și untul. Când acestea s-au călit, adăugați ciupercile spălate și tăiate mărunt.

Lăsați pe foc până când ciupercile s-au călit și și-au pierdut din volum. Puneți sare, piper și puțină boia și făina, până când compoziția se îngroașă. Turnați supa și lăsați să fiarbă pentru jumătate de oră.

Opriți focul și adăugați laptele rece și smântâna. Pasați-o cu ajutorul unui blender vertical. Dacă vi se pare că este prea groasă, o mai puteți dilua cu puțin lapte. La final, serviți cu o lingură de smântână deasupra și cu pătrunjel proaspăt.

Poftă bună!