Supă cremă de ceapă

Apare în Supa crema, Supe, Supe de legume

Supă cremă de ceapă
3 voturi
4 3

Supa cremă de ceapă este o supă de inspirație franțuzească, foarte cremoasă și gustoasă. Are o aromă ușor dulceagă și, chiar dacă nu vă place neapărat ceapa, e imposibil să nu vă îndrăgostiți de gustul ei!

Supa cremă de ceapă poate fi servită cu crutoane și este prietenoasă cu silueta. Ca orice supă cremă, poate fi o idee excelentă pentru un prânz delicios. 

Ingrediente

  • 750 g ceapă albă (de apă)
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 100 ml smântână dulce
  • 300 ml apă
  • sare
  • piper
  • nucșoară
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Tocați mărunt ceapa și puneți-o la călit în unt, cu un strop de ulei. Lăsați pe foc mic 15 minute, până când ceapa se înmoaie complet.

Când ceapa începe să se fărâme, adăugați laptele și apa și lăsați să fiarbă la foc mic. Adăugați condimentele și lăsați să fiarbă până scade în volum.

Opriți focul și pasați supa cu un blender. Strecurați-o printr-o sită și puneți-o din nou la foc. Adăugați smântâna dulce și mai lăsați să fiarbă 5 minute.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Cheesecake cu cremă de cocos

Atunci când aveți poftă de un desert cu brânză, cheesecake-ul este cea mai bună alegere. O prăjitură pretențioasă în...

Supă cremă de țelină

Supele cremă sunt cel mai ușor de făcut, dintre toate ciorbele și supele. Nu necesită mult timp de gătire și nici o pregătire foarte...

Supă cremă de porumb cu bacon

În piețe și supermarketuri a apărut deja porumbul de fiert, așa că rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă, dar...

Cremă catalană cu zahăr caramelizat

Crema spaniolă, sau crema catalană, așa cum mai este numită, este un desert foarte simplu de făcut și de efect. Ca gust și mod de preparare...

Supă cremă de sfeclă cu ghimbir

Supa cremă de sfeclă este una dintre cele mai de efect din punct de vedere al aspectului. Nu ai cum să treci cu vederea culoarea puternică,...

Labneh - cremă libaneză de iaurt

Aproape că nu există masă tradițională libaneză fără labhen, o cremă consistentă și delicioasă făcută din iaurt gras. Combinația...

Supă cremă de zucchini

Atunci când nu ai timp sau chef să gătești, o supă cremă te scoate întotdeauna din încurcătură. Se face ușor, repede, nu...

Ruladă de ciocolată cu cremă mascarpone

Deserturile cu ciocolată și mascarpone sunt o combinație greu de refuzat pentru multă lume. Astăzi vă propunem o ruladă simplă, rapidă,...

Brioșe cu cremă de căpșuni

Căpșunile sunt vedeta în această perioadă, în piețe, în supermarketuri și în grădini. Așa că un desert cu...

Supă ungurească de ciuperci

Bucătăria ungurească este extrem de ofertantă, mai ales atunci când vine vorba despre ciorbe sau tocănițe. Și românii au...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta