Chowder este o supa groasa, foarte satioasa, specifica bucatariei americane. Reteta de mai jos se face cu fructe de mare, pentru a profita din plin de savorile verii.

Supa Chowder de fructe de mare
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 20g unt
  • 1 ceapa maruntita fin
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1/4 lingurita cayenne
  • 1 frunza de dafin
  • nucsoara
  • 500g cartofi, taiati cubulete
  • 2 linguri faina
  • 300ml lapte
  • 700ml supa de peste
  • 250g eglefin afumat, taiat in bucati
  • 250g pollock, taiat in bucati
  • 300g creveti, curatati
  • 500g midii, curatate
  • patrunjel, tocat
  • suc de lamaie

Mod de preparare

1. Se topeste untul intr-o cratita mare, adanca, la foc mic. Se adauga ceapa si se caleste timp de 5 minute, apoi se adauga usturoiul, fulgii cayenne, frunza de dafin si nucsoara. Se gatesc 2-3 minute.

2. Se adauga cartofii si se soteaza usor timp de 5 minute, apoi se presara faina si se prajeste, amestecand, timp de 1 minut. Se adauga laptele si pestele, apoi se fierbe timp de 25 de minute, amestecand regulat, pana cand se supa se ingroasa si cartofii sunt fierti.

3. Se adauga eglefin-ul si pollock in tigaie, apoi se fierbe la foc mic timp de 3 minute. Se adauga crevetii si midiile si se gatesc pentru inca 5 minute sau pana cand pestele este fraged si midiile sunt deschise.

4. Se adauga patrunjel si suc de lamaie, se gusta si se asezoneaza cu sare si piper, apoi se serveste in boluri.