Supa Bavareza Cu Praz Si Varza
Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

  • 3 linguri ulei de masline
  • 2buc praz
  • 1 cana morcov taiat cubulete
  • 1 cana telina cubulete
  • 2 linguri cimbru proaspat, maruntit
  • 6 cani supa de pui
  • 350 ml bere
  • 8 cani varza, taiata marunt
  • 3 cani cartofi, cuburi
  • 2 foi de dafin
  • 4 cani de salata verde, tocata
  • 350g carnati bratwurst afumati, rondele
  • 3/4 lingurita sare
  • patrunjel
  • piper
  • 1/2 cana smantana degresata

Mod de preparare

1. Se incalzeste uleiul intr-un vas mare, la foc mediu. Se adauga praz, morcov, telin si cimbru. Se acopera si se fierbe, amestecand ocazional, timp de 10 minute. Se adauga supa de pui, bere, varza, cartofi si frunze de dafin. Se acopera si se da in fiert. Se reduce focul si se fierbe timp de 10 minute.

2. Se adauga salata si carnatii si se fierbe, amestecand ocazional, pana cand cartofii sunt fragezi, 10-15 minute. Se condimenteaza cu sare si piper. Se scot frunzele de dafin. Se toarna in boluri si se adauga in fiecare bol cate 1 lingura de smantana si patrunjel.