Un delicios desert cu migdale, stafide, scortisoara si gem de zmeura.

Strudel cu mere
Timp total 55 minute

Ingrediente

375g foietaj faina 1 lingura de ulei vegetal 8 linguri de gem de zmeura 4 linguri migdale macinate 4 mere 170g stafide 1/2 lingurita scortisoara 1 lingura de lapte zahar pudra

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se taie aluatul pe jumatate, pe lungime. Pe o suprafata presarata cu faina, se ruleaza o jumatate din aluat intr-un dreptunghi de 30 cm x 40 cm (va deveni foarte subtire).

2. Se perie usor cu jumatate din ulei, lasand o margine de 2,5 cm. Folosind un cutit, se imprastie 4 linguri de gem si 2 linguri de migdale macinate peste aluat.

3. Se curata si se dau pe razatoare merele, apoi se stoarce cat mai mult. Se imprastie jumatate din merele rase peste aluat, apoi jumatate din stafide sau si se pudreaza cu scortisoara.

4. Se ruleaza cu atentie de la marginea lunga a aluatului pentru a forma o rulada. Se intoarce astfel incat partea desigilata sa fie dedesubt, apoi se sigileaza capetele si se perie cu lapte. Se transfera pe o tava tapetata cu foaie de copt, apoi se repeta cu restul de aluat si de ingrediente.

5. Se coace timp de 30-35 de minute pana cand capata o culoare aurie si se umfla. Se lasa sa se raceasca complet. Cand se raceste, se presara cu putin zahar, apoi se taie in felii si se serveste.