O tocăniță de ciuperci, cu un sos cremos și delicios, este nemaipomenită pentru orice masă. O puteți servi pe post de garnitură sau ca fel de mâncare în sine, fără să fie nevoie să o combinați cu o carne. Ciupercile sunt oricum o sursă excelentă de proteine și sunt una dintre cele mai gustoase legume. 

Astăzi vă propunem o rețetă foarte gustoasă de stroganoff de ciuperci, adică o tocăniță de ciuperci cu sos de muștar și smântână, scăzută, pe care o puteți savura alături de orez fiert, un piure de cartofi sau chiar și o porție de mămăligă. 

Stroganoff de ciuperci
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 500 g ciuperci
  • 1 linguriță muștar
  • 1 linguriță paprika
  • 250 ml supă de vită
  • 200 ml smântână
  • sare
  • piper
  • zeamă de lămâie

Mod de preparare

Spălați cu apă rece și curățați ciupercile, apoi tăiați-le felii sau în sferturi, în funcție de cât de mari sunt. Tocați ceapa și usturoiul mărunt.

Puneți uleiul într-o tigaie pe foc și, când s-a încins, adăugați ceapa și usturoiul, sare, piper și căliți-le câteva minute. Adăugați ciupercile și sotați totul împreună până când ciupercile s-au înmuiat și apa de la ele s-a evaporat.

Puneți muștarul și paprika și amestecați bine totul. Turnați supa de vită sau apa, dacă nu aveți supă și lăsați să fiarbă așa 5 minute, cât să se evapore puțin lichidul.

Opriți focul și încorporați smântâna și zeama de lămâie după gust.

Serviți tocănița de ciuperci cu orez fiert sau mămăliguță sau alături de orice vă place.

Poftă bună!