Apare în Aperitive, Mancaruri, Mancaruri cu legume
Sparanghelul face parte din categoria legumelor cu super proprietăți nutritive. Are puține calorii, dar este o sursă importantă de calciu, vitaminele A, B și D și este excelent ca garnitură pentru o friptură.
Cea mai comună modalitate de a găti sparanghelul este să-l blanșați, apoi să îl trageți puțin la tigaie. Astăzi vă propunem o rețetă originală cu sparanghel pane, în crustă de parmezan, pregătit la cuptor, rumenit și crocant.
Ingrediente
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Pregătiți o tavă pe care o ungeți cu puțin ulei.O reteta aromata pentru un pranz usor.
O supa de sezon, potrivita pentru serile reci de toamna.
Conopida la cuptor nu este prima alegere atunci cand vine vorba de garnituri, insa rezultatul este delicios.
O garnitura perfecta pentru fripturi.
O reteta delicioasa care poate inlocui o masa de pranz. Foloseste o alta leguma in loc de sparanghel, cum ar fi broccoli, daca preferi.
Iata o alternativa mai sanatoasa la mancarea fast-food.
O reteta simpla de lasagna vegetariana, cu sparanghel, care va satisface si cele mai exigente gusturi.
Gazpacho este o reteta spaniola pentru supa rece, cu tot felul de legume. Aceasta versiune contine sparanghel si castravete.