Rețetele simple de paste, cu sos și legume, ne salvează de fiecare dată când vrem să preparăm o masă rapidă și sățioasă. Iar rețeta pe care v-o propunem astăzi se încadrează la fix în această categorie. 

Rețeta de spaghete Puttanesca este una foarte simplă și poate fi făcută și în varianta de post, pentru perioadele de post din an sau pentru vegetarieni. Tot ce trebuie să schimbați este să renunțați la parmezan și anșoa. Vă asigurăm că veți obține o porție de paste la fel de gustoase. 

Spaghetti Puttanesca
Timp total 30 minute

Ingrediente

300 g spaghete 3-4 linguri ulei de măsline 3 căței de usturoi 700 g roșii decojite 75 g măsline fără sâmburi 1 linguriță capere 1 lingură fileuri de anșoa sare piper oregano pătrunjel parmezan

Mod de preparare

Puneți spaghetele sau pastele la fiert în apă cu sare și fierbeți conform instrucțiunilor de pe pachet.

Puneți o tigaie la încins pe foc, adăugați ulei, usturoiul feliat și căliți 1-2 minute. Decojiți roșiile și tăiați-le cubulețe. Puneți roșiile în tigaie, după care urmează caperele, anșoa tocat mărunt, oregano și asezonați cu sare și piper.

Atenție la sare! Anșoa și caperele sunt deja sărate și este posibil ca și măslinele să fie destul de sărate, așa că nu va fi nevoie decât de foarte puțină sare. Lăsați sosul să fiarbă și să scadă până ajunge la consistența dorită. Gustați și, dacă vi se pare că este prea acid, puneți o linguriță de zahăr.

Spre final, adăugați măslinele întregi sau tăiate și mai fierbeți sosul 5 minute. Adăugați spaghetele scurse de apă și opriți focul. Decorați cu pătrunjel proaspăt tocat și serviți cu parmezan ras.

Poftă bună!