Pastele cu sos pesto sunt cea mai simplă și la îndemână rețetă atunci când vă e foame, vreți ceva hrănitor și rapid și nu vreți să vă complicați prea tare. Oricine are în bucătărie o pungă de paste și un borcan de pesto în frigider. Tot ce vă mai trebuie este puțin parmezan, pe care îl puteți omite dacă nu îl aveți și, în 15 minute aveți o masă delicioasă. 

Puteți folosi orice fel de paste vă plac și ce aveți la momentul respectiv la îndemână, Rezultatul va fi la fel de gustos și cu spaghetti, și cu penne, și cu spirale. 

Spaghete cu pesto și parmezan
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 300 g spaghetti
  • 2 linguri pesto
  • 50 g parmezan ras
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Puneți apă cu puțină sare la fiert. Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Lăsați cu un minut în plus față de timpul de gătire recomandat, dacă nu vă plac al dente.

Scurgeți pastele de apă și puneți-le înapoi în vas. Puneți 2 linguri de pesto și jumătate din parmezanul ras, sare și piper și amestecați. În funcție de cât de mult vă place gustul de pesto, puteți pune mai mult sau mai puțin.

Decorați cu restul de parmezan ras și serviți.

Poftă bună!