Caramelul sărat a devenit un ingredient din ce în ce mai popular în ultimii ani. Considerat de unii ca fiind o fiță și respins de alții din cauza combinației de gust dulce cu sărat, acest sos de caramel este, fără voia lui, un preparat controversat și, totuși, atât de versatil. 

Îl puteți folosi la prăjituri, înghețată, torturi, în combinație cu fructe sau cu biscuiți și se face foarte simplu acasă. Nu se compară cu cel din comerț și îl puteți prepara în cantitate mai mare și păstra la frigider chiar și pentru câteva săptămâni. 

Sos de caramel sărat
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 200 g zahăr
  • 90 g unt
  • 120 ml frișcă lichidă
  • 1 linguriță sare

Mod de preparare

Puneți zahărul la topit într-un vas pe foc, având grijă să nu îl ardeți. Când zahărul s-a topit, adăugați imediat și untul și amestecați. Când și untul s-a topit și s-a încorporat în compoziție, puteți adăuga frișca lichidă.

Amestecați încontinuu, pentru ca zahărul să nu se ardă pe margini. După ce ați încorporat și frișca, puneți o linguriță de sare și amestecați. Opriți focul și lăsați caramelul să se răcească. Sarea se va topi și se va încorpora în sosul de caramel.

Puteți folosi caramelul sărat la orice desert: prăjituri, înghețată, salată de fructe, biscuiți etc. Păstrați sosul de caramel sărat la frigider într-un recipient închis.