Răcoritor și dulce, sorbetul de piersici este un desert delicios și sănătos, perfect pentru zilele de vară.

Sorbet de piersici - dulce, răcoritor și natural

Savurați un sorbet de piersici de neegalat, preparat din ingrediente naturale și piersici proaspete.

Sorbetul de piersici este un desert înghețat fără lapte preparat din piersici proaspete. Are o aromă unică, perfectă pentru a te răcori în zilele fierbinți de vară.

Altfel spus, sorbetul este versiunea fără lapte a gelato-ului italian. Este la fel de cremos, dar mai ușor și mai puțin caloric.

Lipsa ingredientelor de origine animală - cum ar fi laptele, smântâna și ouăle, împreună cu doza generoasă de fructe, face ca sorbetul să fie unul dintre cele mai ușoare și mai răcoritoare deserturi din toate timpurile.

Sorbeturile sunt, în general, preparate pe bază de fructe. Sorbetul de lămâie este aroma clasică și cea mai populară în tradiția italiană și se consumă pe tot parcursul anului.

Însă, vara, un anotimp ce oferă atât de multe soiuri de fructe delicioase, te poți răsfăța cu o varietate de arome de sorbet. Sorbetul de piersici este unul dintre cele mai îndrăgite. Este cu adevărat delicios și răcoritor. Bineînțeles, este necesar să folosești piersici de calitate superioară, coapte și gustoase.

Rețeta de sorbet de piersici

Preparare 30 minute
Gătire 5 minute
Timp total 35 minute

Ingrediente

(aproximativ 500 grame de sorbet)

  • 180 de grame de zahăr granulat
  • 240 de mililitri de apă
  • 500 de grame de pulpă de piersici (fără coajă și sâmburi)
  • Sucul de la o jumătate de lămâie

Mod de preparare

Pasul 1

Într-o cratiță, dizolvă zahărul în apă la foc mic. Oprește aragazul și lasă siropul astfel obținut să se răcească complet.

Pasul 2

Apoi, decojește piersicile și taie-le în bucăți. Acum cântărește 500 de grame de pulpă de piersici.

Pasul 3

După aceea, stoarce jumătatea de lămâie. Apoi adaugă sucul de lămâie la piersici.

Pasul 4

Amestecă pentru câteva momente, până când obții un amestec gros.

Pasul 5

Adaugă ulterior siropul de zahăr complet răcit. Amestecă pentru câteva secunde. În final, ar trebui să ai un amestec omogen.

Pasul 6

Lasă un recipient din oțel inoxidabil să se răcească timp de cel puțin două ore în congelator. Urmează primii patru pași de mai sus. Adaugă apoi siropul de apă cu zahăr răcit și amestecă. Acum toarnă amestecul de piersici în recipientul din oțel inoxidabil răcit.

Pasul 7

Acoperă recipientul cu un capac sau cu o folie de plastic. Pune-l în congelator pentru 30 de minute. După aceea, scoate-l din congelator și amestecă-l bine cu o lingură sau cu un tel. Apoi, pune din nou sorbetul de piersici în congelator.

Acest proces de amestecare trebuie să fie repetat de 4 sau 5 ori. Întotdeauna la aproximativ 30 de minute distanță. Astfel, ai nevoie de aproximativ cinci ore pentru ca sorbetul de piersici să fie gata de servit.

Dacă la început sorbetul de piersici este practic lichid, acesta va deveni treptat mai consistent și, dacă spargi bine cristalele de gheață de fiecare dată, vei obține în cele din urmă un sorbet de piersici cremos, asemănător cu cel obținut cu un aparat de înghețată.

Cum se păstrează sorbetul de piersici

Poți păstra sorbetul de piersici în congelator timp de până la o lună. Bineînțeles, sorbetul este excelent atunci când este consumat proaspăt făcut, când este cremos și consistent, exact cum trebuie.

În cazul în care vrei să-l păstrezi mult timp în congelator, riști să te trezești cu un bloc complet înghețat. De fapt, sorbeturile nu conțin părți grase, ca gelatina, ceea ce le împiedică să înghețe complet.

Poți rezolva problema în felul următor:

  1. Scoate sorbetul de piersici din congelator și lasă-l să stea la temperatura camerei timp de aproximativ zece minute.
  2. Apoi, cu o lingură sau un cuțit, împarte blocul în bucăți și pune-l într-un blender.
  3. Amestecă până când devine cremos și readu-l îm congelator pentru aproximativ 10 minute înainte de a-l servi.

Rețete de sorbet de piersici: Variante

Sorbet de piersici cu albuș de ou

Un secret pentru a obține un sorbet deosebit de cremos este să adaugi albuș de ou bătut.

Albușul de ou împiedică cristalele de gheață să se îngroașe și permite ca sorbetul să aibă o textură fină și cremoasă.

Un alt avantaj este acela că adăugarea albușului de ou face ca sorbetul să fie mai ușor de mixat chiar și după o perioadă lungă de timp petrecută în congelator. Evident, această metodă nu este potrivită pentru vegani și adaugă calorii la sorbet.

Sorbet de piersici cu spumant sau șampanie

Unii înlocuiesc apa cu spumant sau șampanie. Acest lucru conferă sorbetului de piersici un gust mai intens și mai deosebit.

De asemenea, partea de alcool face ca sorbetul să se întărească mai puțin ușor în congelator. Alții folosesc un amestec de 3/4 apă și 1/4 șampanie.