Un pranz usor de preparat si cu doar cateva ingrediente.

Somon la grătar cu dressing de capere și oregano
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 4 x 200g file de somon
  • ulei de masline
  • scordolea de migdale, lamaie si marar

Pentru dressing:

  • 2 linguri suc de lamaie
  • 80 ml ulei de masline
  • 1 lingurita capere sarate
  • 1 lingurita frunze de oregano

Mod de preparare

1. Se incalzeste o tigaie grill, la foc mediu.

2. Se ung fileuri de somon cu ulei si se asezoneaza. Se prajesc timp de 3 minute, apoi se intorc cu grija si se mai lasa inca 3 minute. Se acopera cu folie si se lasa timp de cateva minute.

3. Pentru dressing, se amesteca sucul de lamaie si 1,5 lingurite sare de mare intr-un castron mic, si se amesteca pana cand sarea se dizolva. Se adauga ulei, apoi se adauga caperele si oregano.

4. Inainte de a servi, se imparte somonul pe platouri, se adauga o lingura de sos peste partea de sus. Se serveste cu scordolea de migdale si felii de lamaie. Scordolea este un sos din bucataria greceasca, ce seamana cu un piure si se face din usturoi zdrobit. amestecat cu piure de cartofi sau nuci sau migdale sau paine inmuiata.