Somon la cuptor în crustă de semințe cu semințe de susan alb și negru, semințe de in, semințe de floarea soarelui, semințe de mac și semințe de fenel.

Somon în crustă de semințe

Somonul este o sursă excelentă de grăsimi bune, Omega 3 și Omega 6 și nu trebuie să lipsească dintr-o alimentație echilibrată.

Îl puteți găti în tigaie, la cuptor sau pe grătar, și servi într-o mulțime de combinații delicioase, cu orice garnitură sau salată vă place. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă, dar delicioasă, de somon în crustă de semințe.

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • o bucată file de somon
  • sare
  • piper
  • 1/2 linguriță pudră de usturoi
  • semințe de susan alb și negru
  • semințe de in
  • semințe de floarea soarelui
  • semințe de fenel
  • semințe de mac
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 2 linguri pesmet

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade și pregătiți o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Mărunțiți semințele dacă folosiți și din cele mai mari, cum ar fi semințele de dovleac. Curățați fileul de somon de oase și piele și tăiați-l în bucăți potrivite. Asezonați cu sare și piper și ungeți somonul cu puțin ulei de măsline.

Amestecați semințele cu pudra de usturoi și cu pesmet și treceți fiecare bucată de somon prin amestec. Puteți alege să îi faceți crustă doar pe o parte sau pe toate părțile.

Puneți somonul pe hârtie de copt și dați la cuptor pentru 15-20 de minute sau până când somonul este gătit și crusta s-a rumenit frumos.

Serviți somonul în crustă de semințe cu orez, cu salată sau cu orice garnitură vă place. Poftă bună!