Somon cu sos de muștar în folie de aluminiu

Apare în Somon, Peste

Somon cu sos de muștar în folie de aluminiu
1 voturi
4 1

Somonul este o sursă excelentă de grăsimi bune, Omega 3 și Omega 6 și nu trebuie să lipsească dintr-o dietă echilibrată. Fie că alegeți să îl pregătiți la cuptor, pe grătar, pe grill sau la abur, o porție de somon vă asigură o masă completă și sănătoasă, mai ales dacă îl serviți alături de o porție de legume. 

Astăzi vă propunem o rețetă de somon la cuptor, în folie de aluminiu, aromat cu muștar, usturoi și lămâie. Folia de aluminiu va ajuta peștele să nu se usuce, să se gătească repede și aromele să rămână cât mai pregnante. 

Ingrediente

  • 1 file de somon
  • 100 g miere
  • 4 căței de usturoi
  • 50 g muștar Dijon
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • fulgi de ardei iute
  • pătrunjel verde
  • felii de lămâie
Timp de preparare: 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Pentru început, preîncălziți cuptorul și curățați peștele de oase. Într-un bol, amestecați mierea, usturoiul zdrobit, muștarul, uleiul, zeama de lămâie, pătrunjelul tocat, sare, piper și paprika. Amestecați bine, cât să se formeze o pastă.

Puneți o bucată de folie de aluminiu pe o tavă. Folia să fie suficient de mare pentru a putea înfășura peștele. Așezați bucata de somon și turnați sosul peste ea. Întindeți cu o pensulă, astfel încât bucata de pește să fie acoperită în strat generos de marinadă.

Așezați felii de lămâie peste și acoperiți cu folia de aluminiu. Presați marginile, astfel încât să împachetați bine peștele.

Dați la cuptor pentru 15-20 de minute. Scoateți peștele de la cuptor, desfaceți folia și mai lăsați-l în cuptor 5 minute, la foc mare, pentru a căpăta crustă.

Serviți cu orez sau cu garnitura preferată.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Somon Cu Curry

Pranzul perfect: rapid de preparat si foarte gustos.

Somon La Gratar Cu Dressing De Capere Si Oregano

Un pranz usor de preparat si cu doar cateva ingrediente.

Somon Afumat Cu Sirop De Artar Si Mustar

Nu trebuie sa stai o zi intreaga in fata aragazului pentru un preparat sofisticat, iar reteta de mai jost este dovada perfecta.

Somon Cu Usturoi Si Varza De Bruxelles

Somonul cu varza de Bruxelles si usturoi, aromat cu vin si oregano proaspat, este un preparat destul de simplu pentru o masa in familie, insa...

Somon Cu Miere Si Soia, Un Mod Inedit De A Prepara Pestele

Daca te-ai saturat de modul traditional de a prepara pestele, trebuie sa incerci aceasta reteta.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta