Există o vorbă din popor care spune: nicio masă fără pește. Lucrurile s-au mai schimbat de atunci, dar peștele nu trebuie să lipsească nici acum din alimentația noastră. Una-două porții de pește pe săptămână ne asigură o cantitate corectă de proteine și acizi grași Omega 3 și Omega 6, necesari pentru o bună funcționare a organismului. 

Astăzi vă propunem o rețetă foarte simplă de somon la cuptor, cu crustă de parmezan și pătrunjel. Este foarte potrivită și pentru cei care urmează diete low-carb sau diete bogate în proteine și grăsimi. 

Somon cu parmezan și pătrunjel la cuptor
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 file de somon fără oase și piele
  • sare
  • piper
  • 4 lingurițe de unt
  • 40 g parmezan
  • 2 căței de usturoi
  • 2 lingurițe pătrunjel tocat

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Îndepărtați pielea și oasele peștelui, dacă nu este curățat deja. Presărați sare și piper peste bucata de pește.

Într-un bol, amestecați untul topit, parmezanul ras, usturoiul zdrobit și pătrunjelul tocat fin. Frecați până când obțineți o pastă omogenă. Întindeți amestecul peste bucata de somon, uniform și dați la cuptor pentru 30 de minute.

În timpul coacerii, parmezanul se va topi și va forma o crustă crocantă la suprafață. La final, dați flacără de sus pentru câteva minute, dacă cuptorul este dotat cu această funcție. Serviți somonul cu garnitura preferată sau cu salată.

Poftă bună!