Un smoothie este o sursă excelentă de energie atunci când suntem pe fugă și nu avem poftă să mâncăm ci mai degrabă să bem ceva. Iar dacă el conține și fructe de pădure, atunci v-ați asigurat doza de antioxidanți pentru ziua respectivă. 

Există mii de feluri și rețete de smoothie-uri, dar cel pe care vi-l propunem astăzi este cu adevărat deosebit. Și asta datorită formei de prezentare, pentru că ingredientele sunt banale, aceleași ca la orice smoothie. 

Puteți folosi orice fel de fructe de pădure, nu neapărat mure și zmeură. Cu cât mai închise la culoare, cu atât mai bine. Pentru a lucra mai ușor, este ideal ca fructele de pădure și bananele să fie congelate înainte. 

Smoothie în patru culori cu mure și zmeură
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 150 g mure
  • 45 g fulgi de ovăz
  • 2 banane
  • 250 g iaurt
  • 150 ml lapte
  • 150 g zmeură

Mod de preparare

Puneți iaurtul, laptele, babanele și fulgii de ovăz în blender și mixați 1-2 minute, până când obțineți o cremă omogenă.

Puneți fructele într-un robot de bucătărie și mixați până când formează o pastă omogenă.

Mai departe, tot ce aveți de făcut este să așezați smoothie-ul în degrade. Puneți câteva linguri din pasta de fructe pe fundul unui pahar.

Adăugați o treime din amestecul de iaurt și banane peste pasta de fructe în blender și mixați. Turnați un strat de 2 degete în pahar, peste fructe. Mai adăugați o treime din amestec în blender și mixați din nou.

Veți observa că amestecul se deschide la culoare din ce în ce mai mult, cu cât puneți mai mult iaurt. Repetați procedeul și turnați în pahar. La final, ultimul strat ar trebui să fie doar alb, adică cu iaurt, lapte și banană, fără să mai amestecați cu fructele.

Puteți face câte nuanțe de mov doriți, dar asta înseamnă că veți adăuga mai puțin iaurt la fiecare amestec.

Serviți smoothie-ul rece.