Sirop de afine, dulce-acrișor, delicios pentru a fi savurat cu apă minerală sau pentru a fi pus la prăjituri și deserturi.

Sirop de afine pentru iarnă

Fructele de pădure au proprietăți extraordinare pentru sănătate. Sunt pline de vitamine, antioxidanți și sunt delicioase în orice formă le-ați consuma. Dacă alegeți să le conservați peste iarnă, siropul, dulceața și gemul sunt modalități nemaipomenite de a vă bucura de aroma lor pentru tot restul anului.

Siropul de afine se face ușor și puteți multiplica foarte ușor cantitățile, dacă vreți să preparați mai mult sirop.

Rețeta de sirop de afine

Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 500 g afine
  • 500 g zahăr
  • 1 litru apă
  • zeama de la 1/2 lămâie

Mod de preparare

Alegeți afinele astfel încât să fie coapte, dar nu stricate. Spălați-le bine, în câteva jeturi de apă și lăsați-le la scurs.

Puneți apa împreună cu zahărul într-un vas pe foc. Fierbeți câteva minute, până când zahărul s-a topit. Adăugați fructele și mai lăsați la fiert 10 minute. Opriți focul și, când siropul s-a răcit, pasați cu ajutorul unui blender sau mixer.

Strecurați siropul pentru a scăpa de impurități și puneți-l din nou la fiert, până când scade o treime în volum. Opriți focul și adăugați zeama de lămâie. Turnați siropul în sticle pe care le sterilizați ulterior.

Siropul de afine poate fi păstrat peste iarnă în cămară.