Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și substanțe nutritive, dar nu toată lumea agreează gustul lui. De aceea, rețetele care includ spanac fără să aibă gust pregnant de spanac sunt ideale. 

Plăcintă, sărățele, salate, sosuri și lista poate continua. Astăzi vă propunem o rețetă de sărățele cu spanac și brânzeturi, crocante și cremoase, în același timp, delicioase și perfecte de savurat alături de un pahar de bere, pe post de gustare.

Se fac ușor și vă asigurăm că vor fi și pe placul celor mici care fac mofturi atunci când văd spanac în farfurie. 

Sărățele cu spanac și brânzeturi
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 200 g brânză cremoasă
  • 100 g spanac
  • 100 g mozzarella
  • 100 g parmezan
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • fulgi de ardei iute
  • 1 pachet aluat foietaj sau aluat de pizza
  • 2 lingurițe unt

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade și pregătiți o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Dați pe răzătoare mozzarella și parmezanul și opăriți spanacul și tocați-l mărunt, dacă nu este tocat deja.

Puneți toate ingredientele în afară de unt într-un bol încăpător și amestecați.

Puneți o foaie de aluat ca bază și întindeți amestecul deasupra, în strat nu foarte gros. Adăugați și cealaltă foaie peste și presați ușor marginile.

Tăiați fâșii de aproximativ 2 cm lățime, cu un cuțit încins sau o rotiță pentru pizza. Răsuciți fiecare fâșie de 2-3 ori. Topiți untul și ungeți sărățelele cu el. Dați la cuptor, pentru 15-20 de minute sau până când sărățelele s-au rumenit.

Poftă bună!