Aluatul foietaj este un ingredient foarte versatil și spornic în bucătărie. Îl puteți folosi la o mulțime de preparate, de la aperitive până la plăcinte, sărate sau dulci. Aluatul foietaj se găsește în orice supermarket, așa că nu este nevoie să îl preparați voi. 

Astăzi vă propunem o rețetă extrem de simplă, pentru care aveți nevoie de numai câteva ingrediente. Sărățelele cu pesto și parmezan pot fi pregătite pe post de aperitiv, gustări sau când aveți poftă de ceva sărat. Se potrivesc de minune lângă un pahar de bere rece. 

Sărățele cu pesto și usturoi
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 50 g pesto
  • 2 căței de usturoi
  • 50 g parmezan ras

Mod de preparare

Pentru început, lăsați aluatul foietaj să se dezghețe complet, la temperatura camerei. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.

Întindeți aluatul foietaj după ce este complet dezghețat. Amestecați sosul pesto cu usturoiul zdrobit și întindeți un strat subțire pe toată suprafața foii de aluat.

Presărați deasupra parmezan ras. Cu ajutorul unui cuțit încins sau al unei rotițe pentru pizza, tăiați aluatul în fâșii de aproximativ 2 centimetri lățime. Răsuciți fiecare fâșie de aluat de mai multe ori, până când arată ca o spirală.

Așezați fâșiile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor pentru aproximativ 15 minute sau până când s-au rumenit complet.

Serviți după ce s-au răcit puțin, alături de un pahar de bere rece.

Poftă bună!