Sărățelele, simple, cu chimen sau cu condimente, sunt o gustare delicioasă pentru toți membrii familiei. Se fac ușor, sunt potrivite pentru orice ocazie și sunt extrem de crocante și delicioase. În plus, avantajul față de cele cumpărate gata făcute este că știți exact ce puneți în ele și, astfel, le puteți da fără probleme și copiilor. 

Astăzi vă propunem o rețetă de sărățele cu brânză de vaci și chimen, foarte simplă și la îndemână. Le puteți prepara atunci când aveți o petrecere aniversară, de sărbători sau pur și simplu, fără să fie vreo ocazie specială. Pot fi păstrate și savurate timp de mai multe zile, în cazul în care pregătiți o cantitate mai mare. 

Sărățele cu chimen
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 250 g brânză de vaci
  • 350 g făină
  • 150 g unt
  • 100 g smântână
  • 1 ou
  • sare, piper
  • chimen
  • gălbenuș + lapte pentru uns

Mod de preparare

Scurgeți bine brânza de zer și amestecați-o, într-un bol, cu oul, untul la temperatura camerei, smântâna, sare și piper. Mixați bine până când toate ingredientele se omogenizează.

Începeți să încorporați făina și să frământați aluatul cu mâna, până când capătă consistență și nu mai este lipicios. Întindeți aluatul pe blatul de lucru, cu ajutorul unui sucitor, până obțineți o foaie cu grosimea de jumătate de centimetru.

Tăiați sărățelele la forma și dimensiunea dorită. Puteți folosi un cuțit ondulat sau o rotiță pentru pizza pentru a le face cât mai subțiri și cu forme diverse.

Așezați sărățelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și ungeți-le cu gălbenuș de ou amestecat cu puțin lapte. Presărați semințe de chimen peste ele și dați tava la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 20 de minute sau până când sunt rumenite.

Sărățelele pot fi păstrate în pungi de hârtie mai multe zile.