Sandvis mediteranean
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 2 felii de paine
  • 1 lingura ulei de masline
  • 50 grame branza Mozzarella, maruntita
  • 25 grame branza Feta, maruntita
  • 2 cani spanac prospat
  • 4 felii de rosii
  • 2 linguri de masline, taiate marunt
  • 1 lingura ceapa rosie, taiata marunt
  • 2 linguri de bucuioc, maruntit
  • 1 catel de usturoi, pisat
  • piper negru

Mod de preparare

1. Se pune 1 lingurita de ulei de masline intr-o tigaie si se incalzeste la foc mediu.
2. Odata ce s-a incalzit, se adauga usturoiul si spanacul si se lasa aproximativ 30 secunde (pana incepe sa se inmoaie spanacul).
3. Se ia de pe foc si se adauga busuiocul.
4. Pentru a asambla sandvisul, se imprastie Mozzarella și feta peste o felie de paine, intr-un strat uniform.
5. Se pun feliile de rosii, apoi presărați spanacul, apoi măslinele și ceapa roșie.
6. Se condimentează cu piper negru și deasupra cu felia de pâine rămasă.
7. Se pune 1 lingurita de ulei de masline intr-o tigaie, se pune sanvisul si se incalzeste la caldura medie.
8. Se lasa până când painea devine maroniu aurie, aproximativ 3-4 minute, apoi luati sandvisul din tigaie.
9. Se intoarce si se gateste si pe partea cealalta, aproximativ 2-3 minute. De data aceasta se acopera tigaia cu un capac.