Un sandvici cald este o idee excelentă atunci când aveți poftă de o gustare mai consistentă sau pe post de mic dejun. Rumenit la exterior și umplut cu ce vă place, alături de o cafea caldă sau un ceai... sună ca un început de zi perfect, nu-i așa?

Astăzi vă propunem o rețetă pe cât de simplă, pe atât de delicioasă. Un sandvici cald, cu bacon și ou ochi, cu cașcaval topit și rumenit în unt. Dacă deja v-am făcut poftă și aveți ingredientele la îndemână... ce mai așteptați?!

Sandvici cald cu ou și bacon
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • pâine toast
  • 2 linguri sos barbeque
  • cheddar sau cașcaval feliat
  • bacon
  • ouă
  • un cubuleț de unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Puneți feliile de bacon la prăjit în tigaie. Când încep să se rumenească, spargeți oul și adăugați-l peste bacon. În acest fel, baconul va fi ca un pat pentru ou și îl va ajuta să nu se ardă și să nu se lipească. Asezonați cu sare și piper, puneți capacul și lăsați pe foc 3 minute.

Între timp, ungeți feliile de pâine cu puțin sos barbeque. Așezați câte o felie de cheddar sau cașcaval, după care feliile de facon, cu tot cu ou. Urmează încă o felie de cașcaval, după care a doua felie de pâine unsă cu sos barbeque.

Mai departe, tot ce mai aveți de făcut este să prăjiți sandvișurile, pentru că, așa cum spuneam, este o rețetă de sandvișuri calde. Ungeți exteriorul feliilor de pâine cu puțin unt. Puneți sandvișul în tigaie, la foc mare, pentru 2-3 minute. Întoarceți și pe partea cealaltă și lăsați tot 2-3 minute. Aveți grijă când întoarceți sandvișul, să nu se desfacă. Pâinea trebuie să fie rumenită la suprafață și cașcavalul din interior să se topească.

Serviți sandvișurile imediat, calde. Poftă bună!