Salata Nicoise este o salată extrem de gustoasă și sățioasă, care a devenit populară în toată lumea. Este simplu de făcut și poate fi adaptată gusturilor și nevoilor fiecăruia. 

Așa cum se întâmplă în mod obișnuit când un preparat culinar capătă popularitate, apar, inevitabil, o mulțime de variante de rețete, care mai de care mai originale. Este și cazul salatei Nicoise, care se prepară ușor diferit în funcție de zonele geografice și de specificul bucătăriei în care este gătită. 

Rețeta pe care v-o propunem noi astăzi este una universală, dar pe care o puteți adapta și voi, în funcție de preferințe, adică puteți adăuga ingrediente în plus sau în minus față de cele recomandate în rețetă. 

Salată Nicoise
Timp total 45 minute

Ingrediente

300 g cartofi noi 250 g ton din conservă 300 g roșii cherry 200 g fasole verde 150 g măsline 4 ouă fierte 1 linguriță ierburi aromatice 1 salată verde 1 ceapă roșie 6 fileuri de anșoa Pentru dressing: sare piper 7 lingurițe ulei de măsline 3 lingurițe oțet 2 lingurițe pătrunjel 2 lingurițe chives 1 cățel de usturoi 2 lingurițe muștar

Mod de preparare

Puneți cartofii la fiert întregi, în coajă. Fierbeți și ouăle, astfel încât să obțineți niște ouă fierte tari, nu cu gălbenușul moale. Fierbeți fasolea verde în apă cu sare, astfel încât să fie al dente.

Spălați salata și rupeți-o bucăți, cu mâna, sau tăiați-o cu cuțitul. Tocați ceapa julien și tăiați roșiile cherry în jumătăți.

Când cartofii s-au răcit, îi puteți curăța și tăia cuburi sau felii. Scurgeți tonul de ulei sau de sucul din conservă și puneți toate ingredientele într-un bol încăpător.

Acum tot ce mai aveți de făcut este să preparați dressingul și să asamblați salata. Puneți toate ingredientele pentru dressing într-un bol și amestecați bine. Ierburile trebuie să fie tăiate fin, pentru ca aromele să se combine perfect.

Turnați dressingul peste salată și amestecați bine totul. Serviți salata imediat.

Poftă bună!