O salată este întotdeauna o idee rapidă, sănătoasă și sățioasă pentru prânz sau cină. Puteți combina legumele, frunzele, semințele preferate într-o mulțime de feluri, cu brânzeturi, carne sau ouă, astfel încât să aveți un fel de mâncare echilibrat, care să vă aducă aportul de vitamine, proteine și grăsimi de care aveți nevoie.

În salata pe care v-o propunem astăzi, tonul este vedeta. Sunt atât de multe rețete de salate cu ton, încât nici nu știi la care să te oprești. Aceasta este o combinație de salată grecească cu ton, o salată fresh și ușoară, a cărei aromă vă duce cu gândul la o cină ușoară pe malul Mediteranei. 

Salata cu ton se face foarte ușor și puteți înlocui unele legume dacă nu vă plac sau puteți adăuga și altele, cum ar fi porumb dacă doriți. 

Salată mediteraneană cu ton
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 1 salată verde mică
  • 200 g roșii cherry
  • 1 ceapă roșie
  • 2 castravete
  • 1 ardei gras verde
  • 150 g brânză Feta
  • 100 g măsline kalamata
  • 2 lingurițe oregano
  • 1 conservă de ton
  • ulei de măsline
  • oțet balsamic
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spălați bine legumele și tăiați-le cubulețe. Procedați la fel și cu brânza Feta. Îndepărtați sâmburii de la măsline și scurgeți tonul de apă.

Spălați salata, lăsați-o să se scurgă bine și rupeți frunzele cu mâna. Puneți toate îngredientele într-un bol.

Separat, amestecați trei linguri de ulei cu două de oțet balsamic, sare și piper. Amestecați bine și turnați totul peste salată. Presărați oregano uscat la final și serviți, simplă sau alături de pâine prăjită.

Poftă bună!