Quinoa este genul de ingredient care a apărut de nicăieri și a câștigat o popularitate incredibilă. Este foarte gustos, sățios și versatil și poate fi integrat într-o mulțime de rețete, de la deserturi până la salate și preparate mai complicate.

Quinoa este o sursă importantă de proteine și vitamina E, așa că o salată de quinoa este perfectă pentru cină sau pentru o masă rapidă. Astăzi vă propunem o salată ușoară și rapidă de quinoa cu spanac și roșii uscate, delicioasă și hrănitoare. 

Salată de quinoa cu spanac și roșii uscate
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 125 g quinoa
  • 100 g roșii uscate
  • 100 g baby spanac
  • un pumn de migdale
  • sare
  • piper
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță muștar
  • 2 linguri zeamă de lămâie

Mod de preparare

Prima dată ne vom ocupa de quinoa. Pentru a găti corect quinoa aveți nevoie de o cantitate de apă dublă față de cantitatea de quinoa. La o cană de quinoa veți pune 2 căni de apă și așa mai departe.

Spălați quinoa cu apă rece și puneți-o într-un vas. Turnați peste 250 ml de apă. Puneți la fiert, cu un praf de sare. Când a dat în clocot, reduceți focul și mai lăsați până când quinoa a absorbit toată apa, în jur de 15 minute, amestecând din când în când.

Spălați frunzele de spanac sub un jet de apă rece și lăsați să se scurgă apa. Între timp, lăsați quinoa să se răcească și preparați dressing-ul.

Amestecați uleiul de măsline, zeama de lămâie, sare, piper și muștarul pentru a prepara dressing-ul. Scurgeți roșiile de ulei și tăiați-le pe jumătate.

Puneți toate ingredientele într-un bol și amestecați bine. Turnați dressing-ul peste salată și amestecați bine. Tocați migdalele și presărați peste salată.

Poftă bună!