Acest amestec interesant intre gustul dulce al sfeclei si peste este perfect pentru un pranz usor.

Salata De Macrou Afumat Cu Sfecla
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 4 sfecle (si rosii si albe)
  • 300g macrou afumat
  • 3 linguri de otet
  • marar
  • 50g alune

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200 grade. Se pune sfecla intr-o tava, pe foaie de copt, timp de 45 minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet. Odata ce s-a racit, se taie in felii subtiri.

2. Se aranjeaza feliile de sfecla rosie pe un platou mare apoi se presara peste un praf de sare si piper. Se taie macroul in bucati si se aranjeaza peste sfecla rosie. Se toarna peste putin otet si se presara marar.

3. Se incalzeste o tigaie uscata la foc mare si, o data incinsa, se adauga alunele. Se prajesc, agitand tigaia, timp un minut. Cand se simte aroma de alunele, acestea sunt gata. Se maruntesc si se imprastie peste salata.