Dacă legumele proaspete pot avea un gust fad, atunci când sunt coapte, legumele eliberează o cantitate mare de zahăr și capătă cu totul altă savoare. De aceea, o salată de legume coapte sau o supă cremă de legume poate fi o alegere delicioasă și sănătoasă pentru o masă rapidă.

Astăzi vă propunem o rețetă de salată de legume coapte, ușoară și rapidă. Puteți folosi orice fel de legume vă plac sau aveți prin frigider, doar să țineți cont cât de repede se gătesc. 

Salată de legume coapte
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • ardei gras roșu
  • morcovi
  • ceapă
  • vânătă
  • cartofi
  • dovlecel
  • roșii cherry
  • ciuperci
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • Pentru dressing:
  • muștar
  • miere
  • oțet balsamic
  • ulei de măsline
  • oregano
  • pătrunjel pentru decor

Mod de preparare

Spălați și curățați legumele, apoi tăiați-le cubulețe potrivite. Trebuie să aveți în vedere că unele legume se gătesc mai repede decât altele. Tăiați cartoful și morcovul mai mici, pentru că ele se gătesc mai greu.

Puneți toate legumele, cu excepția roșiilor cherry (ele vor fi adăugate mai târziu) pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Asezonați cu sare și piper, stropiți cu ulei de măsline, puneți cățeii de usturoi și dați tava la cuptor pentru 30 de minute.

Verificați după 15 minute și întoarceți legumele, pentru a nu se arde. Acum este momentul să adăugați și roșiile cherry. Mai lăsați tava la cuptor până când legumele sunt gătite.

După ce legumele s-au copt, transferați-le într-un bol. Cât timp se răcesc puțin, preparați dressingul: o linguriță de muștar, una de miere, 2 de oțet, 3 de ulei și oregano uscat. Amestecați bine și turnați peste salată.

La final, presărați pătrunjel proaspăt și serviți. Poftă bună!