Rețeta simplă de salată de cartofi cu ceapă și maioneză, pe care o puteți savura ca atare sau pe post de garnitură. O puteți prepara cu cartofi noi sau vechi.

Salată de cartofi cu ceapă și maioneză

Atunci când te gândești la salată de cartofi, îți vin în minte atâtea combinații și sortimente, că nu știi pe care să o alegi mai repede. În funcție de gusturi, ce ingrediente aveți la dispoziție și preferință, puteți prepara o salată de cartofi simplă sau una cu multe ingrediente.

Dar astăzi v-am promis o salată de cartofi simplă și ne vom ține de cuvânt. O puteți prepara cu cartofi noi sau vechi, dar aveți grijă să nu fie un soi de cartofi sfărâmicioși. Cel mai bine va ieși cu cartofi roșii.

Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 700 g cartofi
  • 4-5 fire de ceapă verde
  • sare
  • piper
  • 3 linguri oțet/ zeamă de lămâie
  • 150 g maioneză

Mod de preparare

Spălați cartofii și puneți-i la fiert, întregi, într-o oală cu apă și puțină sare. Fierbeți cartofii, având grijă să nu îi fierbeți prea tare și să rămână puțin al dente.

Dacă folosiți cartofi noi, aceștia vor avea nevoie de 15-20 de minute pentru a fierbe. Dacă folosiți cartofi de anul trecut, ei vor fierbe mai greu. În orice caz, cartofii nu trebuie să fie moi, ca pentru piure, pentru că se vor sfărâma atunci când amestecați salata.

Lăsați cartofii să se răcească, după care îi veți tăia cubulețe. Tocați mărunt și ceapa și puneți totul într-un bol. Adăugați maioneza, oțetul, sare și piper după gust și amestecați cu grijă, să nu sfărâmați cartofii.

Serviți salata simplă sau alături de o bucată de friptură sau pește.

Poftă bună!