Puteți încerca o rețetă unică de salată boeuf cu ciuperci dacă vreți să vă impresionați invitații la mesele festive sau pur și simplu aveți chef să experimentați ceva nou.

Salată boeuf cu ciuperci

Cei mai mulți dintre români asociază salata bouef cu sărbătorile. Și știm cu toții cât este de bună, gospodinele întrecându-se în amestecul de legume pe care să-l folosească pentru a prepara o salată pe primul loc în topul preferințelor!

Și mai este un aspect de adăugat aici: ornatul. Unele salate devin astfel adevărate opere de artă, cu figuri de Moș Crăciun, brăduți, iepurași sau alte figurine realizate desăvârșit din ouă, castraveți murați, gogoșari, măsline și verdeață, în funcție de ocazia pentru care este preparată.

Și asta nu e tot! De exemplu, dacă sunteți vegetarian sau aveți musafiri ce preferă astfel de mâncare, este prilejul ideal să încercați o rețetă de salată boeuf cu ciuperci. 

Rețeta de salată boeuf cu ciuperci

Preparare 1 oră
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 400 g de ciuperci
  • 1,2 kg de cartofi
  • 400 g de morcovi
  • 300 g de castraveti murati
  • 200 g de mazăre fiartă
  • 200 g de maioneză
  • 1/2 legatură de pătrunjel proaspăt
  • 1/2 legatură de mărar proaspăt

Mod de preparare

Este o rețetă relativ simplă. Începeți prin a curăța morcovii și cartofii de coajă și puneți-i la fiert într-un vas încăpător. Adăugați sare în apă și lăsați legumele la foc mediu. Tot în acest timp, puneți într-o altă oală și mazărea la fiert.

Atunci când sunt gata cartofii și morcovii, aruncați apa, lăsați-i puțin să se răcească și tocați-i în cubulețe mici. Totodată, spălați ciupercile, opăriți-le și tăiați-le mărunt. Apoi, legumele fierte, scurse de apă și tocate se amestecă și se condimentează cu sare și piper.

După aceea, pregătiți maioneza de post dintr-un cartof fiert, o lingură de muștar, sare, 50 ml de ulei și zeama unei lămâi. Secretul pentru a obține o maioneză gustoasă este să folosiți un blender pentru a pasa cartoful, apoi adăugați muștarul si sarea și pasați din nou. La final, turnați uleiul și zeama de lămâie, câte puțin, după gustul dumneavoastră.

Pentru a încheia rețeta, amestecați bine toate ingredientele cu mazărea și maioneza și ornați-o cum vă place.