Ardeii copți au o aromă aparte, datorită gustului de fum. Iar dacă sunt proaspăt copți, sunt de-a dreptul irezistibili. Se potrivesc în orice combinație de gusturi și pot fi incluși chiar și în salate. Este un truc nemaipomenit să înlocuiți ardeiul crud cu ardei copt într-o salată, iar gustul va fi pe măsură. 

Astăzi vă propunem o rețetă ușoară și rapidă de salată cu ardei copt și brânză se capră. Puteți folosi ardei proaspăt copți sau de la congelator, iar brânza de capră o puteți înlocui cu orice fel de brânză vă place. Pentru un gust original, puteți adăuga și câteva nuci sau muguri de pin la final.

Salată cu ardei copt și brânză de capră

Ingrediente

  • 6 ardei kapia
  • 150 g brânză de capră
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • oțet
  • pătrunjel sau busuioc

Mod de preparare

Coaceți ardeii pe flacără sau pe o plită, dacă nu sunt deja copți. Presărați sare peste ei și, după ce s-au răcit, curățați-i de coajă și de cotoare și semințe.

Tăiați ardeii copți în fâșii potrivite. Tăiați brânza de capră cubulețe. Puteți folosi și telemea sau brânză feta în loc de cea de capră. Tocați mărunt verdeața, pe care o veți pune la final.

Faceți o vinegretă din ulei și oțet, cu raport 3/2. La 3 linguri de ulei, veți pune 2 de oțet. Adăugați sare (puțină, pentru că este și brânza sărată) și piper, amestecați bine și puneți peste ardei și brânză.

Amestecați și serviți salata cu verdeață proaspăt tocată.

Poftă bună!