Salatele sunt o idee excelentă atunci când vreți o masă sănătoasă, dar și sățioasă în același timp. Puteți combina orice fel de verdețuri cu legume, carne, brânzeturi, semințe și chiar și fructe, astfel încât nu aveți cum să vă plictisiți de ele.

Dincolo de salatele clasice, pe care toată lumea le cunoaște, sunt și o mulțime de rețete fancy, cu combinații care mai de care mai originale. Perfecte dacă vreți ceva ce n-ați mai mâncat înainte sau dacă vreți să impresionați pe cineva. O astfel de rețetă vă propunem și noi astăzi. O salată cu pere, brânză gorgonzola și nuci, din care nu lipsesc carnea și frunzele. 

Salată cu pere, gorgonzola și nuci pecan
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 150 g salată verde (arugula, kale, ruccola etc)
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 linguriță muștar Dijon
  • sare
  • piper
  • oțet balsamic
  • ulei de măsline
  • 2 ouă
  • făină
  • pesmet
  • 300 g piept de pui
  • ulei pentru prăjit
  • 2 pere
  • 60 g brânză gorgonzola
  • 1 mână nuci pecan

Mod de preparare

Mai întâi ne vom ocupa de pieptul de pui, pe care îl vom găti exact ca pe șnițele. Tăiați carnea file-uri și asezonați-o cu sare și piper. Treceți carnea prin făină, ou bătut și pesmet și prăjiți-o până când devine aurie și crocantă. Scoateți bucățile de carne pe prosoape de hârtie, pentru a scurge excesul de ulei.

Spălați salata și tapetați-o cu prosoape de hârtie pentru a fi uscată. Tăiați perele felii, la fel și brânza. Trageți puțin la tigaie nucile pentru a le da acea aromă de copt.

Tot ce mai aveți de făcut este să asamblați salata. Pregătiți dressing-ul din: usturoi zdrobit, muștar, sare, piper, ulei și oțet. Puneți din toate după gust, având grijă să păstrați proporția de 2/3 între oțet și ulei (la 3 linguri de ulei veți pune 2 de oțet).

Puneți salata, pieptul de pui tăiat fâșii și perele într-un bol încăpător. Turnați dressing-ul peste ingrediente și amestecați bine. La final, adăugați brânza gorgonzola și nucile pecan. Serviți salata imediat, simplă sau cu pâine prăjită.

Poftă bună!