Fie că aveți de pregătit o salată pentru musafiri, pentru aperitiv sau pur și simplu vă plac alimentele combinate într-o salată pe care să o puteți savura cu pâine prăjită, vă propunem o rețetă foarte simplă, delicioasă, ieftină și sățioasă. 

Salata de ouă fierte cu maioneză și cremă de brânză se face rapid, este o sursă excelentă de proteine, datorită ouălor, și o puteți pregăti pentru orice ocazie, de la o zi banală până la o masă de sărbătoare. 

Salată cu ouă și maioneză
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 100 g cremă de brânză
  • 4 linguri maioneză
  • sare
  • piper
  • 1 ardei gras
  • 2 castraveți murați
  • 6-8 ouă fierte
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

Puneți ouăle la fiert în apă cu sare și lăsați-le cel puțin 4 minute după ce apa a dat în clocot. Ouăle trebuie să fie fierte tare.

Tocați cubulețe ardeiul și castraveții murați, pe care îi veți scurge de zeamă. Când ouăle s-au răcit, le puteși curăța și tăia cubulețe. Nu trebuie să le tăiați în bucăți foarte mici, pentru că oricum se vor fărâma atunci când amestecați salata.

Puneți toate ingredientele într-un bol și amestecați. Adăugați sare și piper după gust. Decorați cu pătrunjel proaspăt tocat.

Dați salata la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră înainte de a o servi.

Poftă bună!