Există o mulțime de feluri de a face omletă și și mai multe idei de a o savura. Fie că alegeți o omletă clasică, sau amestecată cu legume, brânză sau bacon, aceasta reprezintă o alegere nemaipomenită pentru mic dejun, brunch sau atunci când nu mai știți ce să gătiți.

Salată de omletă cu maioneză

Dar v-ați gândit vreodată să faceți salată din omletă? O astfel de rețetă vă propunem noi, astăzi. O salată delicioasă cu omletă, ardei, ceapă și maioneză, dacă v-ați plictisit să savurați omleta ca atare. Se face ușor și este perfectă alături de o felie de pâine prăjită.

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 6-7 ouă
  • sare
  • piper
  • 3 lingurițe ulei de măsline
  • 3 lingurițe maioneză
  • 1 linguriță muștar
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 1/2 ceapă roșie
  • 1/2 ardei gras
  • 1 linguriță capere

Mod de preparare

Pentru început, ne vom ocupa de omletă. Puneți ouăle într-un castron și bateți-le cu ajutorul unui tel. Puneți sare și piper și continuați să amestecați până când se formează o spumă deasupra.

Puneți o tigaie cu puțin ulei la încins. În funcție de dimensiunea tigăii, veți face omleta în 3-4 tranșe, pentru a nu fi prea groasă și a putea să o întoarceți.

Scoateți omletele pe o farfurie și tocați-le mărunt cu ajutorul unui cuțit. Tocați mărunt ceapa, ardeiul și caperele și puneți-le peste omletă.

Într-un bol, amestecați maioneza cu muștarul, puțină zeamă de lămâie, sare și piper. Amestecați bine și turnați sosul peste omletă și legume. Amestecați bine. Serviți cu pâine prăjită și cu verdeață proaspătă.

Poftă bună!